hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bucak'ta 19 Mayıs coşkusu

    Bucakta 19 Mayıs coşkusu
    expand

    Bucak'ta 19 Mayıs coşkusu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Halim AKCA/BUCAK, (DHA)- BURDUR'un Bucak ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Covid-19 salgın hastalık tedbirleri kapsamında sosyal mesafeye dikkat edilerek, 70 Evler Mahallesi'nde coşkulu şekilde kutlandı.

    Bucak'ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla dün saat 19.19'da belediye hoparlörü eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Daha sonra İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından hazırlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı töreni saat 21.00'de 70 Evler Mahallesi TOKİ konutlarında yapıldı. Törene Kaymakam Erol Tanrıkulu, Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Bucak Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, bazı resmi dairelerin müdür ve amirleri yanı sıra siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 70 Evler Mahallesi'nde evleri Türk bayraklarıyla donatan mahalle sakinleri törene alkışlarla destek verdi.

    Tören alanına protokol Türk bayrakları ve gençlerin taşıdığı 'Biz Covid-19 taşıyıcısı değil, ilelebet bayrağımızın taşıyıcısıyız' pankartıyla geldi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal ve Kaymakam Erol Tanrıkulu konuşma yaptı. Bir öğrenci Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini okudu. Zeybek oyunları, Covid-19 salgınında hastalar için büyük fedakarlık gösteren sağlık çalışanları adına da hemşire Merve Su tarafından Ataya Gençliğin Cevabı seslendirildi.

    Daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 'Evde kal hareketsiz kalma' adlı yarışmada Bucak'tan dereceye giren öğrencilere Kaymakam Erol Tanrıkulu ve Belediye Başkanı Emrullah Ünal tarafından Türk bayrağı ve çeşitli hediyeler verildi. Bucak Müftüsü Mehmet Ersöz'ün dualarından sonra Mehmet Acar'ın Atatürk için yazdığı rap şarkıyı söyledi. Ardından tüm katılımcılar İzmir Marşı'nı okudu. Kaymakam Erol Tanrıkulu'nun kapanış konuşmasından sonra program sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow