hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bucak'ta Cumhuriyetin yıl dönümü coşkuyla kutlandı

    Bucakta Cumhuriyetin yıl dönümü coşkuyla kutlandı
    expand

    Bucak'ta Cumhuriyetin yıl dönümü coşkuyla kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Halim AKCA/BUCAK, (DHA)- BURDUR'un Bucak ilçesinde Cumhuriyetin 97'nci yılı coşkuyla kutlandı.
    Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Bucak Cumhuriyet Savcısı İsmail Sarı, resmi dairelerin amir ve müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve Bucak Oğuzhan Atlı Spor Kulübü'nün katılımıyla Kaymakamlık Parkı'ndan başlayan Cumhuriyet korteji düzenlendi. Kortej, Süleyman Demirel Bulvarı, Cumhuriyet Caddesi güzergahı boyunca devam ederek Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi.
    Kaymakam Erol Tanrıkulu, Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Sarı'nın tebrikleri kabul etmesinin ardından Ayşe Sak Ortaokulu'nun organize ettiği program yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayram dolayısı ile gönderdiği mesaj okundu. Sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam Erol Tanrıkulu yaptı. Erol Tanrıkulu, "97 yıl önce bugün Mustafa Kemal Atatürk ve silah ardaklarının milletimize en uygun şekil olan demokrasiyi kabul etmesi ile yeni bir sayfa açıldı ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuruldu. Yaşadığımız coğrafya itibarı ile ülkemiz dünyanın incisidir. Bu coğrafyada bin yıldır çok şey değişmiştir. Yaşam biçimimiz, bize zenginlik katan etnik gruplar, bilimsel gelişmeler, geçim kaynaklarımız, etrafımızda kurulan komşu devletler, yönetim şeklimiz. Ancak bin yıldır değişmeyen iki şey olmuştur. Bu topraklarda yüce Türk Milletinin yaşıyor oluşu ve çok sayıda düşmana sahip. Bu topraklarda savaşıyoruz, farkı değişse de yine de savaşıyoruz. 97 yıl önce bugün Türkiye Cumhuriyeti kurulduğunda bağımsızlığını kazanan birçok millete çok önemli bir misyonu yerine getirmiş, bugün de dört koldan verdiğimiz mücadeleyle de mazlum coğrafyadaki insanların umudu olmuştur" dedi.
    Kaymakam Erol Tanrıkulu'nun günün anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile okullarda yapılan kompozisyon, makale gibi yarışmalarda dereceye giren öğrenciler makalelerini ve şiirlerini okudu. Bucak Belediyesi halk oyunları ekiplerinin gösterilerinden sonra okullarda yapılan yarışmalara da dereceye giren öğrencilere hediyeleri Kaymakam Erol Tanrıkulu, Belediye Başkanı Emrullah Ünal ve Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Sarı tarafından verilmesinden sonra tören sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow