hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bucak'ta dezenfekte çalışmaları sürüyor

    Bucakta dezenfekte çalışmaları sürüyor
    expand

    Bucak'ta dezenfekte çalışmaları sürüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Halim AKCA/BUCAK, (DHA)- BUCAK Devlet Hastanesi çevresi ve acil servis önü, koronavirüs tedbirleri kapsamında deterjanlı suyla yıkanıp, dezenfekte edildi.

    Bucak Belediyesi koronavirüs riskine karşılık tedbir amaçlı Bucak Devlet Hastanesi çevresi, acil servis önü ve eczanelerin bulunduğu bölgeleri dezenfekte etti. İtfaiye ekipleri bölgeyi deterjanlı suyla yıkandıktan sonra dezenfekte işlemi uyguladı. Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Devlet Hastanesi Başhekim Uzm. Dr. Bilal Tanrıtanır ve başhekim yardımcılarıyla birlikte çalışmaları takip etti.

    Başkan Emrullah Ünal, "Koronavirüs tüm dünyayı etkileyen küresel bir hastalık. Tüm dünya ülkeleri nasıl tedbir ve önlem alıyorsa bizler de ülkemiz ve yerel yönetimler olarak önlemlerimizi ve tedbirlerimizi almaya devam ediyoruz. Yaklaşık bir haftadır ilçemizde toplu kullanım alanları, şehir içi ulaşım araçları, resmi kurumlar, pazar yerleri, ibadethaneler, sivil toplum örgütü kuruluşları gibi buna benzer yerlerde aralıksız dezenfekte çalışmaları yapıldı. Buna ek olarak belediyemizin itfaiye ekipleri tarafından Bucak Devlet Hastanesi çevresi, acil servis ve eczaneler bölgesi deterjanlı suyla yıkandıktan sonra dezenfekte yapıldı. İtfaiyemize bağlı ekipler vardiyalar halinde gece sokaklar tam boşken tüm caddelerimiz deterjanlı suyla yıkayıp dezenfekte çalışmaları yapılmasını sürdürüyoruz. Yerel yönetimler olarak biz üzerimize düşeni yaparız. Yeter ki vatandaşlarımız, özellikle risk yaşında bulunan vatandaşlarımız salgın hastalık riski sona erene kadar sokağa çıkmayarak evde kalsın" dedi.

    Belediye Başkanı Emrullah Ünal sağlık çalışanlarına hem moral hem motivasyon açısından destek olabilmek için hastane çalışanlarına Bucak salebi de ikram etti. Başkan Ünal, "Sağlık Bakanının çağrısına uymamak mümkün değil, dünyayı sarsan koronavirüs belasına karşı sağlık çalışanlarımız gecesini gündüzüne katarak, bizlerin hayatları için kendi canlarını riske atıyor. Sağlık çalışanlarımızın hepsini gönülden alkışlarken, bu soğuk gecede ilçemizin meşhur Bucak salebini ikram etmekten mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

    Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Bilal Tanrıtanır ise salgın hastalık koronavirüsle mücadele içerisinde olduklarını, bütün sağlık çalışanlarının motivasyona ihtiyacı olduğunu kaydederek, belediye başkanı ve ekibine teşekkür etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow