hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bucak'ta 'Dezenfekte Tüneli'

    Bucakta Dezenfekte Tüneli
    expand

    Bucak'ta 'Dezenfekte Tüneli'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Halim AKCA/BUCAK, (DHA) - BUCAK Belediyesi, Covid-19'la mücadele kapsamında dışarı çıkmak ve işe gitmek zorunda kalan vatandaşların dezenfekte edileceği dezenfekte tüneli hazırladı. Dezenfekte tünelinin adı da 'Cor-Air 15 Dezenfekte Tüneli' olarak belirlendi.

    Bucak Belediyesi tarafından yapılan dezenfekte tüneli, dışarı çıkmak ve işe gitmek zorunda olan vatandaşların kıyafetlerindeki zararlıların dezenfekte edilmesi amacıyla tasarlandı. Dezenfekte tünelinin sensörlü çalıştığı, püskürttüğü ilacın insan sağlığına zararlı etkisi bulunmadığı belirtildi.

    MARKA VE TESCİLİ ALINACAK

    Bucak Belediyesi'nin tamamen kendi imkanlarıyla ürettiği dezenfekte tüneli için marka tescilini almak üzere başvuruda bulunulacağı da kaydedildi. Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Covid-19 virüsüne karşı yoğun çalışmalarının sürdürdüğünü belirtti. İlçe genelinde dezenfeksiyon işlemlerine aralıksız devam ederken vatandaşlar için her türlü tedbiri üst düzeyde tuttuklarını vurgulayan Ünal, şunları kaydetti:

    “Belediyemiz tarafından örnek olacak bir çalışma geliştirildi. Tamamen kendi imkânlarımız ile ortaya çıkardığımız dezenfekte tüneli, dışarı çıkma zorunluluğu bulunan vatandaşlarımızın kıyafetlerinin bakterilerden arındırılmasını sağlayacak. Marka tescilini almak için başvurumuzu da gerçekleştireceğiz. İlk etapta pazar yerlerimizde ve vatandaşlarımızın yoğun bulunduğu alanlarda dezenfekte tünelini aktif hale getireceğiz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow