hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bucak'ta okul güvenliği toplantısı

    Bucakta okul güvenliği toplantısı
    expand

    Bucak'ta okul güvenliği toplantısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Halim AKCA/BUCAK, (DHA)- BURDUR'un Bucak ilçesinde okul güvenliği toplantısı yapıldı.
    Kaymakam Erol Tanrıkulu başkanlığındaki okul güvenliği toplantısı Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıya, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Erdener Bede, İlçe Jandarma Komutanlığı adına Jandarma Başçavuş Cemal Ay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, okul müdürleri, mahalle ve köy muhtarları ve öğrenci servisi şoförleri de katıldı.
    Kaymakam Erol Tanrıkulu, toplumun huzuru ve güvenliği açısından her türlü tedbirler alırken, bunların içerisinden şüphesiz en önemlilerinden birinin de okullar olduğunu söyledi. Kaymakam Erol Tanrıkulu, "Okullarımızın güvenliği hepimiz açısından son derece önemli. Gerek okul içi güvenlik olsun, gerek okul bahçesi alanında güvenlik olsun, gerek okul çıkış alanlarında olsun hepimiz için son derece önemli. Biz çocuklarımızın eğitim öğretim hayatı boyunca her türlü güvenliklerini, huzurlarını ve sağlıklı bir eğitim almalarını sağlamak zorundayız" dedi.
    Okul güvenliğinde muhtarlara önemli görevler düştüğüne vurgu yapan Kaymakam Erol Tanrıkulu, "Toplumumuz ve okullarımız için, ilçemizde fazla yaşanmasa da en büyük tehlike uyuşturucu. Uyuşturucu ile ilgili zaman zaman toplantılar yapılıyor. Valiliğimizin 'Umuda kapı açıyorum, hayata tutunuyorum' projesiyle bir çocuğumuz doğrudan doğruya ilçe kaymakamı olarak benim takibimde olacak" diye konuştu.
    Kaymakam Erol Tanrıkulu, özellikle uyuşturucuyla mücadele için herkesin, anne- baba, öğretmen, okul ve müdürlükler, muhtarlıklar, toplumun her kanalının mücadele etmesi gerektiğini de vurguladı.
    Toplantıda daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, 2016 yılından bu yana İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde okul güvenliği toplantılarının yapıldığını belirterek, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmaları anlattı.
    İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Erdener Bede, ilçede uyuşturucuyla mücadelenin yapıldığını, bugüne kadar ilçe merkezinde okul içerisinde uyuşturucu kullanım ve satışıyla ilgili suça rastlanılmamasının sevindirici olduğunu aktardı.
    İlçe Jandarma Komutanlığı adına konuşan Jandarma Başçavuş Cemal Ay da köylerde bulunan okullarda bugüne kadar uyuşturucu suçuna rastlanılmadığını ve köy muhtarları ve okul müdürleriyle uyuşturucu konusunda sürekli çalışmaların sürdürüldüğü söyledi.
    Toplantı soru cevap bölümüyle tamamlandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow