hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çocuk kaymakam: Araçlar kaldırıma park etmesin

    Çocuk kaymakam: Araçlar kaldırıma park etmesin
    expand

    Çocuk kaymakam: Araçlar kaldırıma park etmesin

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Halim AKCA/BUCAK, (DHA) - BURDUR'un Bucak ilçesinde 23 Nisan dolayısıyla kaymakamlık makamına oturan ilkokul 2'nci sınıf öğrencisi Hasan Batu Türker, "Yaya kaldırımlarına park eden araçlar yüzünden okula gelir giderken sıkıntı çekiyoruz. Bunların kaldırılmasını istiyorum" dedi.

    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Bucak Fatih Sultan Mehmet İlkokulu'ndan öğretmenleri Havana Tuncer ve üç arkadaşıyla Kaymakamlığa gelen 2'nci sınıf öğrencisi Hasan Batu Türker, Kaymakam Yalçın Sezgin'in makamına oturdu. Kaymakam Yalçın Sezgin'in kapıda karşıladığı öğrenciler kaymakama çiçek verdi.

    Kaymakam Yalçın Sezgin, makamını devrettiği Hasan Batu Türker'e "Şimdi sen ilçemizin kaymakamısın, ne yapmak istersin ya da bağlı birimlere ne gibi talimatlar vermek isterisin" dedi. Hasan Batu Türker, "Yaya kaldırımlarına park eden araçlar yüzünden okula gelir giderken sıkıntı çekiyoruz. Bunların kaldırılmasını istiyorum. Şu anda büyük mutluluk hissediyorum. Çünkü ilçemizde bütün çocukları temsil ediyorum. Temsil ettiğim çocuklar adına bu kutlu günü çocuklara armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e teşekkür edip, saygı ve özlemle anıyorum" diye konuştu.

    Bu günün milli egemenliğin temelinin atıldığı gün olduğunu söyleyen Hasan Batu Türker, "Bu günü Mustafa Kemal Atatürk biz dünya çocuklarına armağan etmiştir. Başta Atatürk olmak üzere büyüklerimiz biz çocuklara güvenmekte ve bu güveni bugün bu koltuğu bize bırakarak göstermektesiniz. Bizler de bu göreve layık olmaya çalışacağız" dedi.

    Hasan Batu Türker, ilçede yürütülen Bucak Eğitimde Kaliteyi Arttırma Projesi'nin (BEKAP) çocuklara çok büyük katkısı olduğunu ve ayrıca Katı Atık Projesi'nin genişletilerek devam etmesini isterken, bu tür projelerin ilçenin gelişmesine büyük katkı sağladığını dile getirdi ve tüm dünyadaki çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

    Kaymakam Yalçın Sezgin de çocukların verdiği mesajların çok önemli olduğunu, BEKAP'ın devam etmesi ve ayrıca Katı Atık Projesi'nin Türkiye'de önemli bir çevre projesi olduğuna işaret ederek, "Çocuklarımızın çevreyi koruma duyarlılığına büyüklerin katkı sağlamasını önemsiyoruz. Çocuklarımız çevreyi kirletmiyor, sadece büyükler çevreyi temiz tutma konusunda biraz daha dikkatli olursa temiz bir Bucak, temiz bir çevre, temiz bir gelecek olur diye düşünüyoruz" dedi.

    Daha sonra Kaymakam Yalçın Sezgin öğrencilere hediyeler verdi. Yapılan ziyaretin arkasından Kaymakam Yalçın Sezgin çocukları uğurladı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow