hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Esnafın emekliliği için protokol imzalandı

    Esnafın emekliliği için protokol imzalandı
    expand

    Esnafın emekliliği için protokol imzalandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Halim AKCA/BUCAK, (DHA)- BUCAK Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yusuf Erdoğdu, emeklilik yaşı dolan borcunu ödeyemeyen esnaflar için 3 kamu bankasıyla protokol yapıldığını açıkladı.

    Bucak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yusuf Erdoğdu, "Sosyal Güvenlik Kurumu ile Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank arasında imzalanan protokol sayesinde esnafımızın düşük faizli krediyle emekli olabilmesi için yeniden fırsat verilmesi sevindirici. Geçmişte prim borcu bulunan ve emekli olmak isteyen çok sayıda esnafımız protokol sayesinde bankadan aldığı krediler ile prim borcunu yapılandırarak emekli olmuştu. Özellikle pandemi döneminde, Türkiye Esnaf ve Sanatkarların bu konudaki talebini dikkate alarak protokolün yeniden hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm yetkililere camiamız adına teşekkür ediyorum" dedi.

    SGK ile 3 kamu bankası arasında imzalanan protokol kapsamında emekli olmak isteyen esnafın aylık 1,60 faiz oranı ve 36 ay vadeyle kredi kullanabileceğini aktaran Yusuf Erdoğdu, "Bu protokol sayesinde emekli olmak isteyenlerin, yapılandırılan sigorta prim borçlarının peşin ödeme tarihinin son gününe yani 31 Marta kadar aylık 1,60 faiz oranı ve 36 ay vade ile kredi kullanabilecek. Bu protokolden faydalanmak isteyen esnaf ve sanatkarlarımız 1 Şubat 2021 tarihine kadar Sosyal Güvenlik İl Merkez Müdürlüklerine başvuru yaparak alacakları emekli olabilir yazısı ile birlikte ilgili bankaların şubelerine müracaatta bulunarak emeklilik işlemlerini yapabilecekler" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow