hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Köylülere melli inciri fidanı dağıtıldı

    Köylülere melli inciri fidanı dağıtıldı
    expand

    Köylülere melli inciri fidanı dağıtıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Halim AKCA/BUCAK, (DHA)- BURDUR'un Bucak ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Demirli köylülerine melli inciri fidanı dağıtıldı.

    Bucak ilçesinin Kocaailer beldesi Demirli köyünde yapılan incir fidanı dağıtımına Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Kocaaliler Belediye Başkanı Selahaddin Gökçe, Tarım ve Orman Burdur İl Müdürü Mehmet Tuğrul, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Gönenç, Bucak Orman İşletme Müdürü Mustafa Ersoy, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Cemal Acar, Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel ve köylüler katıldı.

    Fidan dağıtımı öncesi Kaymakam ve Birlik Başkanı Erol Tanrıkulu, "Birlik encümenlerimizle aldığımız kararla coğrafi işareti alınan melli incirimizin daha fazla üretilerek tarıma destek sağlaması amacı ile çalışma başlattık. Bugün de çiftçilerimize ücretsiz dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Bu bölgeden başlayarak çiftçilerimiz daha fazla üretim gerçekleştirecekler. Köylerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

    Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Turgut, etkinlik kapsamında toprakla buluşturulan fidanların bereket getirmesini temenni ettiğini söyledi.

    Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ahmet Gönenç de "Köylere Hizmet Götürme Birliği ile 2019 yılında başlatmış olduğumuz çalışma ile bölgeden almış olduğumuz çelikleri Aydın İncir Yetiştirme Merkezi'ne gönderdik. Bugün de fidan olarak dağıtıyoruz. Toplam 2100 fidanın 825 tanesini Kızılseki köyümüze, geri kalanlarını Demirli köyündeki çiftçilerimize dağıtıyoruz" diye konuştu.

    Sosyal mesafe kurallarına uyularak yapılan etkinlikte melli inciri fidanları köylülerin talepleri doğrultusunda dağıtıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow