hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pandemide tüm okullar kapandı, onlar üretti

    Pandemide tüm okullar kapandı, onlar üretti
    expand

    Pandemide tüm okullar kapandı, onlar üretti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Halim AKCA/BUCAK, (DHA)- BURDUR'un Bucak ilçesindeki Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, pandemi döneminde diğer okullar kapalı kalırken, çalışmaya ve üretmeye devam etti.
    İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Bucak Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi atölyelerini ziyaret etti. Tüm dünyada ve ülkemizde Covid-19 salgını dolayısı ile okullar eğitim ve öğretimine ara verirken çalışmalarına ve üretime devam eden okulda incelemelerde bulunan Neşet Yazar, "Ders Aletleri Yapım Merkezi ve Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokole dayanarak 5 bin tane ortaokul sıra yapımı işi okulumuza sözleşme yapılarak verilmiştir. Sözleşme ile 5 bin tane sıra, 7 bin 500 tane sıra tablası, 334 öğretmen masası ve sandalyesi yapım işi sipariş alındıktan sonra okulumuz çalışmalarına başlamıştır. Üretim ağını kurmak için metal teknolojileri alanı ve mobilya ve iç mekan tasarımı alanlarına makine ve ekipman gerekli oldu. Bu sipariş için okulumuza boru bükme makinesi, matkap tezgâhı, kaynak makinesi gibi araçları Bucak Organize Sanayi Bölgesi yönetimince alınmıştır. Statik Boyahane, Dikey freze alınarak okulumuza kazandırılmıştır. Ayrıca yatay freze tezgâhı bazı firmalar tarafından alınarak okulumuza hibe edilmiştir. Üretim ağının kurulmasıyla üretimler hızlanmış ve siparişler teslim edilmektedir" dedi.
    Bucak Ertuğrul Gazi Ortaokulu, Karamanlı İmam Hatip Ortaokulu, Burdur Merkez Hacı Rahmi Sultan Ortaokulu ve Yeşilova Mahir İz Ortaokulu ile diğer illere sevkiyatların yapıldığını, 2 bin 500 tane sıra tablasının da montaj için Isparta Şehit Ahmet Hilmi Yiğit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne gönderildiğini aktaran Neşet Yazar, "Bu üretimleri yapan metal teknolojileri ve mobilya iç mekan tasarımı alanı öğrencileri ücret almışlardır. Üretimin içinde öğrencilerimizin de olmasından dolayı çok sevindim. Ayrıca pandemi sürecinde öğrencilerimiz ile çalışan tüm okul yönetimi ve öğrencilerimize teşekkür ederim" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow