hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yarım kalan ev inşaatı için yardım bekliyor

    Yarım kalan ev inşaatı için yardım bekliyor
    expand

    Yarım kalan ev inşaatı için yardım bekliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Halim AKCA/BUCAK, (DHA) - BURDUR'un Bucak ilçesine bağlı Gündoğdu köyünde yaklaşık iki ay önce evi yanan Mustafa Karaca (73), hayırsever ve köylülerin destekleri ile tek katlı kaba karkası tamamlanan evin inşaatının tamamlanması için yardım eli bekliyor.

    Bucak ilçesine bağlı Gündoğdu köyünde Mustafa Karaca ve eşinin 50 yıldır yaşadıkları evleri, 18 Mayıs tarihinde elektrik tesisatından çıkan yangında kül oldu. Başta Gündoğdu köyü halkı, Burdur Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve hayırseverlerin destekleri ile yanan evin yerine tek katlı ev inşaatı başlatıldı. İnşaatın kaba karkas bölümü tamamlandı. Evi yaptıracak maddi gücü olmayan Mustafa Karaca'nın inşaatı yarıda kaldı.

    YARDIM ELİ BEKLİYORUM

    Yeterli yardım ve parası olmadığı için ev inşaatı duran Mustafa Karaca, “Bu güne kadar köylülerimin gayretleri, yardımseverlerin destekleri ve AFAD tarafından gönderilen 15 bin TL ile yanan evimin yerine başımı sokacak kadar tek katlı ev inşaatı başlatıldı. Kaba inşaat tamamlanırken evi yaptıracak param olmadığı için yardımseverlerden ve devletten evin tamamlanması için yardım eli uzatılmasını bekliyorum" dedi.

    Evin elektrik tesisatı, sıva, kapı pencere, tavan taban seramik ve benzeri ihtiyaçların yapılabilmesi için 40-50 bin liraya ihtiyaç olduğu belirtildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow