hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Burdur İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları

    Burdur İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları
    expand

    Burdur İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı karar gereğince Burdur il genelinde toplu taşıma faaliyetleri 15 gün süreyle durduruldu.
    Burdur İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı karar gereğince; ticari yolcu taşımacılığı yapan otobüs ve minibüslerle, il merkezinden ilçelere, beldelere ve köylere, ilçeler, beldeler ve köylerden il merkezine, ilçelerden beldelere ve köylere, belde ve köylerden ilçe merkezlerine, beldelerden köylere ve köylerden beldelere, gerçekleştirilen her türlü toplu taşıma faaliyetleri (personel ve işçi servisleri hariç) 15 gün süreyle geçici olarak durduruldu.
    Kararla her tür seyahat aracı ile il dışından gelen kişilere ilin giriş noktalarında taahhütname imzalatılarak, bu çerçevede ikametlerinde 14 gün süreyle gözlem altında bulundurulması, bu süre içinde ilgili kişilerin sağlık ve kolluk birimleri vasıtasıyla denetiminin yapılması uygulamasına devam edileceği belirtildi. Ayrıca zorunlu bir sebebi olmadan il dışından gelenlerin kolluk birimleri tarafından yol kontrol noktalarında uyarılacağı, ildeki kamu kurum ve kuruluşları ile bankalarda çalışan personelden ikameti il dışında olup komşu illere bu sebeple gidiş- geliş yapanların öncelikle şartları uygun olanların idari izinli sayılacağı, bunun mümkün olmaması halinde ise kurumlarınca kentte konaklama imkânları sağlanarak personelin iller arası gidiş- gelişinin 30.04.2020 tarihine kadar önleneceği kaydedildi. 
    Alınan kararlara aykırı davrananlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası uygulanacağı, aykırılığın durumuna göre anılan kanunun ilgili maddelerine göre işlem yapılacağı duyuruldu. Konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin ise Türk Ceza Kanunu'nun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler yapılacağı açıklandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow