hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Burdur Valiliği ile Bucak TSO arasında protokol

    Burdur Valiliği ile Bucak TSO arasında protokol
    expand

    Burdur Valiliği ile Bucak TSO arasında protokol

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR Valiliği tarafından geçen yıl mart ayında başlatılan 'Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum' projesi kapsamında Valilik ile Bucak Ticaret ve Sanayi Odası arasında işbirliği protokolü imzalandı.

    Valilik Toplantı Salonundaki imza törenine Vali Hasan Şıldak, Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, İl Sağlık Müdürü Reha Sermed Aygören ile Halk Sağlığı Başkanı Sevinç Sütlü katıldı. Protokolle 'Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum' projesi kapsamında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden iş bulan bağımlılar, İŞKUR çalışma süresi bittikten sonra Bucak Ticaret ve Sanayi Odasına üye iş yerlerinde istihdam edilecek.

    Vali Hasan Şıldak, ilde yürütülen geniş kapsamlı uyuşturucuyla mücadele projesnin bir başka aşamasına geçmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Şıldak, "Yaklaşık 10 ay süreyi geride bıraktığımız dönemde bu projenin bütün yönleri ile sonuçlarını görebilmekteyiz. Her geçen gün projeye dahil olan gençlerimizin sayısı yükseliyor. Bugün itibarıyla 118 kişi oldu. Ticaret ve sanayi odalarımız tedavi ve rehabilitasyon sürecinin belli bir aşaması tamamlanmış gençlerimizin istihdamında katkı sağlıyor. Bilindiği üzere Bucak ilçemiz ekonomik canlılığı, güçlü sanayi kuruluşları ve iş dünyasının oradaki varlığıyla bu projede bize de önemli bir destek sağlayacak" dedi.

    Şu an itibarıyla Burdur Merkezde 11, Bucak'ta ise 1 gencin özel sektör kuruluşlarında çalıştığını aktaran Vali Şıldak, "Bu uygulamayı bu yıl da sürdüreceğiz. İnşallah 50 kişilik bir kontenjan için İş Kur'a bir proje sunuyoruz. Bu projenin gerçekleşmesi halinde yine projede şu ana kadar çalışmaya hazırlanmakta olan genç insanlarımızı önce kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edeceğiz sonra da özel sektöre devredeceğiz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow