hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Burdur'da hentbol söyleşisi

    Burdurda hentbol söyleşisi
    expand

    Burdur'da hentbol söyleşisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR'da Özel Çocuklar Spor Kulübü Derneği tarafından hayata geçirilen 'Sağlıklı Yaşam İçin Hentbolda Buluştuk' projesi kapsamında milli hentbolcuların katıldığı söyleşi programı düzenlendi.
    Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Hentbol Erkek Milli Takımı eski teknik direktörlerinden Rüştü Şahin, Erkek Hentbol Milli Takımı oyuncusu Anıl Tanman ile Kadın Hentbol Milli Takımı oyuncuları Sevgi Kalyoncuoğlu ve Cansu Akalın katıldı.
    Rüştü Şahin, kendisinin spor akademisinde okurken basketbol oynadığını ancak daha sonra hentbola yönlendiğini anlatırken, "1976 yılında Hentbol Federasyonu'nu kurduk. Hentbolu tanıyınca zevkli bir spor olduğunu fark ettim. Bana çok sürükleyici geldi" dedi.
    Hentbolda hakem, sporcu ve antrenör olarak görev aldığını kaydeden Şahin, "Başlangıçta çok sıkıntı çektik. Zaman içerisinde hentbolun sürükleyiciliği, cazipliği hentbolda kalmamıza sebep oldu. Çok iyi basketbol oynuyordum ama daha sonra hentbol bana cazip gelmemeye başladı. Ben mücadeleyi çok seviyorum. Hentbolun çekiciliği hentbolda kalmamı sağladı. Aralıksız bu işin içinde kaldım. Ailemi bile ihmal ederek bu işe devam ettim. Yoğun antrenmanlar, kamplar nedeniyle bir ay, iki ay çocuklarımı görmediğim zamanlar oluyordu. Ama mutluyum. Bu yaşımda hala hentbolda bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Çok güzel, harika bir spor" diye konuştu.
    Daha sonra etkinliğe katılan öğrenciler milli sporculara çeşitli sorular sordu. Etkinlikte yapılan çekilişle öğrencilere eşofman ve hentbol topu hediye edildi. Etkinlik sonunda MAKÜ Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı ve Hentbol İl Temsilcisi Mehmet Şimşek tarafından Rüştü Şahin ve milli sporculara plaket verildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow