hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Burdur'da Trafik Haftası etkinliği

    Burdurda Trafik Haftası etkinliği
    expand

    Burdur'da Trafik Haftası etkinliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da Trafik Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

    Cumhuriyet Meydanı'ndaki programa Vali Hasan Şıldak, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nezir Balcı, Trafik Şube Müdürü Nail Çelik, Burdur Şoförler Odası Başkanı Durmuş Ceylan ile öğrenciler katıldı.

    Törende konuşan Trafik Şube Müdürü Nail Çelik, Dünya Sağlık Örgütü'nün 2004 yılında yayınladığı rapora göre dünya ülkelerinde trafik kazalarına karşı önlem alınmadığı takdirde 2020 yılında ölüm sebepleri arasında 9'uncu sıradan 5'inci sıraya yükseleceğinin öngörüldüğünü söyledi.

    Vali Hasan Şıldak, "Devletimiz terörle, uyuşturucuyla mücadelesini sürdürmekte. Trafik terörüyle de ciddi bir mücadele içerisinde. 2019 yılı tema olarak yaya önceliği olarak belirlendi. Bakanımız Sayın Süleyman Soylu bizzat üzerinde ehemmiyetle duruyor. 'Öncelik hayatın, öncelik yayanın' sloganıyla yayalarımızın trafikte hak ettikleri yere gelmelerini ve öncelendirilmelerini amaçlayan bir kampanya" dedi.

    Burdur'da alkollü araç kullanımından dolayı meydana gelen kazalarda artış olduğunu kaydeden Vali Şıldak, "İnsanlarımız, sürücülerimiz lütfen sadece kendi hayatlarını değil, karıştıkları kazadaki karşı tarafı ve yanlarında yolcu olarak bulunan insanlarımızı da düşünsünler. Akıllarını başlarına alsınlar. Alkollü araç kullanmak son derece acı sonuçlara, kayıplara sebep oluyor" diye konuştu.

    Programda bisikletli öğrencilere üzerinde 'Öncelik yayanın, öncelik hayatın' yazılı tişörtler giydirildi. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Tiyatro Topluluğu öğrencilerinin canlandırdığı ve senaryo gereği yaya geçidinde meydana gelen trafik kazası gösterisi ise gerçeğini aratmadı.

    Jandarma trafik ve sağlık ekiplerinin kullandığı ekipmanlarının yer aldığı sergiyi gezen Vali Şıldak ve beraberindekiler daha sonra Organize Sanayi Bölgesi uygulama noktasında kurulan yorgun sürücüleri dinlendirmeyi amaçlayan 'Yaşam için kısa bir mola' projesi kapsamında yürütülen Yaşam Tüneli'ni ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı ve uygulamaya katılan sürücülerle görüştü.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow