hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

    İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı
    expand

    İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mesut MADAN/BURDUR,(DHA) - BURDUR il Koordinasyon Kurulu'nun 2022 yılı ilk toplantısı Vali Ali Arslantaş başkanlığında yapıldı.

    İl Özel İdaresi Meclis Salonu'ndaki toplantıya Burdur Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları ile kamu kurum ve kuruluşlarının bölge ve il müdürleri katıldı. Toplantıda konuşan Vali Arslantaş Burdur'da 2022 yılı yatırım programında 293 proje yer aldığını kaydetti. Arslantaş "Proje bedelleri toplamı 5.3 milyar lira olup, bu projeler için önceki yıllarda toplam 968,3 milyon lira harcanmıştır. Programdaki 293 projeye 2022 yılında 610,9 milyon lira ödenek ayrılmış, bu ödeneğin ilk üç ay içerisinde yaklaşık 253 milyon lirası harcanmış olup, nakdi gerçekleşme oranı yüzde 41'dir. Yerel yönetim yatırımlarımızda ise proje sayısı 40 adet olup proje bedelleri toplamı 234,5 milyon lira. 2022 yılında 40 projeye ayrılan ödenek ise 175,3 milyon liradır. 2022 yılında ilk 3 ayında bu ödeneğin 42 milyon lirası harcanmıştır" dedi.

    Arslantaş'ın konuşmasının ardından yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge ve il müdürleri yatırımlar hakkında sunum yaptı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow