hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lise öğrencilerinin cura sevgisi

    Lise öğrencilerinin cura sevgisi
    expand

    Lise öğrencilerinin cura sevgisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR'da Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri frkındalık oluşturmak için üç telli cura yaptı.

    Okul bahçesinde düzenlenen TÜBİTAK 4006-B Bilim Fuarı'nda öğretmen Serdar Yücel'in koordinatörlüğünde 9'uncu sınıf öğrencisi Kadir Semih, 10'uncu sınıf öğrencisi Ayşe Akdemir, 11'inci sınıf öğrencisi Ali Arda Bölük ve 12'inci sınıf öğrencisi Şafak Balcı tarafından yapılan üç telli cura ilgi gördü.

    Öğrenciler, üç telli curayı okuldaki atölyede 3 ayda tamamladı. Öğrencilerden Ayşe Akdemir, kaybolan üç telli cura kültürüna yaşatmak amacıyla projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi. Akdemir, "Yaşanan sosyo-kültürel değişimler nedeniyle köy kültüründen şehir kültürüne geçişle bu çalgı eski önemini kaybetti. Proje ile Teke yöresinde oldukça yaygın olarak kullanılmış olan, günümüzde eski önemini yitiren genç kuşak tarafından fazla bilinmeyen parmak curasının tanıtımı ve bölgemiz kültüründeki yeri ile ilgili farkındalık oluşturmayı amaçladık" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akdemir, şunları söyledi:

    "Üç telli curayı, proje kapsamında ceviz ve ardıç ağaçlarından yaklaşık 3 ay gibi bir sürede okulumuzdaki atölyede yaptık. Şimdi daha çok batı kültüründen, piyano, gitar gibi enstrümanlara talep var. Cura, bağlama gibi Türk Halk Müziği enstrümanları kaybolmakta." (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow