hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mengi: İmar değişikliğini mahkeme iptal etti

    Mengi: İmar değişikliğini mahkeme iptal etti
    expand

    Mengi: İmar değişikliğini mahkeme iptal etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in kayınpederine ait arazide yapılan imar değişikliğinin mahkeme tarafından iptal edildiğini açıkladı. Başkan Ali Orkun Ercengiz ise hukuki sürecin devam ettiğini ve kararı Danıştay'a taşıyacaklarını söyledi.

    AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in kayınpederine ait arazide yapılan imar değişikliğinin mahkeme tarafından iptal edildiğini açıklayan Volkan Mengi, "Burdur kamuoyunun yakından takip ettiği Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in ailesine ait arazinin rantsal dönüşüm hikayesinde sona geldik. 2017 Şubat meclisinden bu güne kayınpederinin arazisini kuzeni Belediye Başkan Yardımcısı Ali Say üzerine tapudan geçirip, sonra yapılan plan değişikliğine 'Bu yapılan tamamen şahsa özel rantsal dönüşümdür' dememize rağmen belediye başkanı bu dönüşümü gerçekleştirdi. Burdurlumuzun hakkını korumak ve belediye imkanlarını kullanarak kendine menfaate dönüştürmeye çalışan Burdur Belediye başkanına karşı AK Parti Grubu olarak bu rantsal dönüşümü hukuka taşıdık ve Konya Bölge İdare Mahkemesi 11 Temmuz tarihinde oybirliğiyle imar planı değişikliğini iptal etti. Kısacası Burdur siyasi tarihinde bir ilk olan bir belediye başkanının ailesine ve yandaşlarına ciddi miktarda kazanç sağlayacak rantsal dönüşüm düzenlemesi, yani özel küçük sanayi sitesi, petrol arazisi ve ticari alan düzenlemesi mahkeme kararı ile iptal olmuştur" dedi.

    ERCENGİZ: YARGITAY'A BAŞVURACAĞIZ

    Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise DHA muhabirine konuyla ilgili, "Şu anda hukuki süreç devam ediyor. Konya Bölge İdare Mahkemesi'nin kararıyla ilgili Danıştay'a başvuracağız" açıklamasını yaptı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow