hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özel öğrencilerden etkinlik

    Özel öğrencilerden etkinlik
    expand

    Özel öğrencilerden etkinlik

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da özel öğrenciler, öğretmenleri ve velilerinin oluşturduğu koronun düzenlediği müzik etkinliği büyük ilgi gördü.

    Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Burdur İnovasyon ile Gelişen Eğitim (BİLGE) Projesi kapsamında engelli öğrencilere yönelik 'Hayat Bizimle Güzel, Biz de Varız, Aranızdayız' isimli etkinlik düzenlendi. Kentteki okullarda eğitim gören özel öğrencilerin hazırladığı etkinlik Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonu'nda yapıldı. Etkinliğe Vali Hasan Şıldak ve eşi Fatma Nur Şıldak, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, Müdür Yardımcısı Süleyman Çakıcı ile kentteki okullarda eğitim gören özel öğrencilerin aileleri ve öğrenciler katıldı.

    Etkinlikte Şehit Hakan Aktürk Özel Eğitim Meslek Okulu, Özel Eğitim İlk ve Ortaokulu ile Özel Eğitim Uygulama Okulu 1, 2 ve 3'üncü kademe öğrencileri, öğretmenleri ve velilerden oluşan korolar tarafından Türk Halk Müziği konseri verildi.

    Etkinlikte Burdur Valiliği Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi kapsamında yürütülen 'Aranızdayız' ana temalı ildeki lise öğrencileri arasında düzenlenen ve engelli bireylerin günlük hayatta yaşadıkları zorlukları konu alan kısa film yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Hasan Şıldak tarafından verildi. Yarışmada Ercan Akın Fen Lisesi'nden Zeren Evren ve Gülseren Bestelci'nin hazırladığı 'Engel Sınır Tanımaz' filmi birinci, Çavdır Anadolu Lisesi'nden Yasin Yavuz'un 'Tarif' isimli filmi ikinci ve Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi'nden Mert Akbaş'ın 'Aranızdayız' isimli filmi üçüncü oldu.

    Vali Hasan Şıldak, "İlimizde eğitim faaliyetini sürdüren öğrenciler, öğretmenler ve veliler işbirliği içerisinde çok güzel müzik etkinliği gerçekleştirdi. Korolar oluşturmuşlar. Çok eğlendiler, biz onların hayatlarına dokunabilmek adına bu etkinliklere çok önem veriyoruz. Engellilerin hayatına, onların günlük hayatta çektikleri sıkıntılara dikkati çekmek, yaşadıkları zorluklara işaret etmek ve 'aranızdayız' mesajını iletebilmek için kısa film yarışması düzenledik. Bu etkinliklerin bütün toplumumuza örnek teşkil ettiğini ve engellilerin hayatlarının zor olduğunu, bu zorlukların ancak toplumdaki normal bireyler olarak bizlerin onları aramıza alarak hep birlikte bir kompozisyonla aşabileceğimizi ve onların hayatlarını kolaylaştırabileceğimizi vurgulamak için bu etkinlikleri önemsiyoruz. Emeği geçen bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow