hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaymakam Görücü'den mobilya fuarına koronavirüs denetimi

    Kaymakam Görücüden mobilya fuarına koronavirüs denetimi
    expand

    Kaymakam Görücü'den mobilya fuarına koronavirüs denetimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), (DHA) –BURSA’nın İnegöl ilçesindeki 44. Mobilya ve Dekorasyon Fuarı'nı ziyaret eden İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, maske ve sosyal mesafe konusunda denetim yaptı.

    Denetimde konuşan Kaymakam Şükrü Görücü, denetlemelerin her zaman yapıldığını ifade ederek, vatandaşların maske, mesafe ve hijyen konusunda uyarıldığını belirtti. Kaymakam Görücü, "Her zaman söylüyoruz; bu savaşı kazanmanın yolu, maske, mesafe, hijyen.  Burada hemşerilerimizin de, özellikle maske konusunda çok duyarlı olduğunu görüyoruz. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Ayrıca mesafe konusunda herkes işin bilincinde ama biz sadece fuarımızla ilgili değil, ülkemizdeki tüm hemşerilerimizin kurallara uyması istiyoruz. Bu noktada zaten denetimlerde zaman zaman yeri geliyor uyarıyoruz" dedi.

    "Yeri geldiğinde gerekiyorsa her zaman söylüyorum ceza bir metot değil, ceza vermek istemiyoruz ama. Ama ısrarla da kurallara uymayanlara yapacak başka bir şeyimiz yok" ifadesini kullanan Kaymakam Görücü, "Tekrar söylüyorum ceza bir metot değil. Biz de bunu kullanmak istemiyoruz ama hemşerilerimizin de bu konu da duyarlı olmasını istiyoruz. En azından sokakta gezinirken, işi gücü yokken bu noktada çok daha duyarlı olunmalı. Yarın kış gelecek bakın doktorumuz burada, önümüzdeki günlerde kapalı alanlara gireceğiz. Daha zor işimiz. Onun için kurallara mutlaka uymak zorundayız. Gerek sağlık Bakanlığımızın, gerek Valiliğimizin başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere zaten her gün açıklamalar yapılıyor. Bu arada sizlerin aracılığı ile de tekrar hemşerilerimize de kurallara uyma noktası dışında, korona virüs geçiren hemşerilerimize plazma ile ilgili bugünde toplantıda konuştuk. Uzmanlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla eğer plazma konusunda yardımcı olmak isteyen hemşerilerimiz varsa, Kızılay’ımız, Devlet Hastanemiz, İlçe Sağlık Müdürlüğümüz her yardımcı olacak” ifadelerini kullandı.

    İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ da, “Fuarımızın girişlerinde HES kodu uygulaması, içerde dezenfektan, maske, mesafe, temizlik, hijyen kuralları çok ciddi bir şekilde uygulanıyor. Allah’a çok şükür bugüne kadar bir sıkıntı yaşamadık. Genelde gezdiğimizde katılımcılarımızla, ziyaret eden firmalarımızla oldukça fuarımız yoğun. Bu bağlamda inşallah başta sağlık olmak üzere, ekonomik anlamda da biz üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow