hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yaklaşık 800 bin kişi İnegöl Kent Müzesi'ni ziyaret etti

    Yaklaşık 800 bin kişi İnegöl Kent Müzesini ziyaret etti
    expand

    Yaklaşık 800 bin kişi İnegöl Kent Müzesi'ni ziyaret etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), (DHA) –BURSA'da İnegöl Belediyesi tarafından, ilçeye kazandırılan ve Türkiye’nin ilçeler bazında ilk Kent Müzesi olan İnegöl Kent Müzesi ziyaretçi akınına uğruyor. Açıldığı günden bu yana birçok sergi ve eğitim programına da ev sahipliği yapan Kent Müzesi, bugüne kadar 795 bin 433 yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırladı.

    Dönemin İnegöl Belediye Başkanı ve şimdiki Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından 10 Ocak 2009 yılında İnegöl’e kazandırılan Kent Müzesi, 11 yılda birçok il ve ilçeye örnek oldu. Farklı il ve ilçelerden gelen yerel yöneticiler, kendi şehirlerinde müze kurmak için İnegöl Kent Müzesini rol model aldı.

    TÜRKİYE’DE İLK OLARAK AÇILDI

    İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “İnegöl Belediyesi ve gönüllüler tarafından 3 yılda oluşturulan İnegöl Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesi de 14 Aralık 2014 tarihinde açıldı. Kent Müzesinin yanında açılan İnegöl Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesi de, Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyor" dedi.

    YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN İLGİ ODAĞI

    Taban, “Ülke çapında turizm organizeleri yapan özel bir tur şirketi tarafından düzenlenen Bursa turu kapsamında İnegöl Kent Müzesi ile İnegöl Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesi de ziyaret edilir oldu. Ayrıca her iki müze, sadece yerli turistlerin değil, Güney Kore, Tunus, Libya, Fas, İran ve Azerbaycan başta olmak üzere birçok ülkeden gelen yabancı turistleri de ağırladı” diye konuştu.

    Taban, Kent Müzesinin 11 yılda 795 bin 433 yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırladığını da sözlerine ekledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow