hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karacabey’de Gölecik Barajı’nın inşaatı hızla devam ediyor

    Karacabey’de Gölecik Barajı’nın inşaatı hızla devam ediyor
    expand

    Karacabey’de Gölecik Barajı’nın inşaatı hızla devam ediyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yasin KESKİN / KARACABEY (Bursa), (DHA) – BURSA’nın Karacabey ilçesinin 70 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak ve 40 bin dönüm tarım arazisini suya kavuşturacak Gölecik barajının yapımı devam ediyor.

    Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ve DSİ 1. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, Karacabey Gölecik Barajı’ndaki çalışmaları yerinde inceledi. Proje kapsamında açıklamalarda bulunan DSİ 1. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, “2021 yılı sonunda bu barajı hizmete açmayı planlıyoruz. Karacabey halkımız içme suyunu hasretle beklemekte. Memba suyu kalitesinde bir suyumuz var. Bununla ilgili de içme suyu, arıtma ve isale hattı projelerimiz de hızla devam ediyor. Önümüzdeki yıl içinde inşaat işini ihale etmeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

    Barajın ilçenin 50 yıllık bir hayali olduğunu kaydeden Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da “Baraj inşaatı çalışmalarının son durumu hakkında bilgi aldık. Bu projeyle birlikte memba suyu kalitesinde içme suyuna sahip olacağız. Bu baraj, tarımsal alan sulama noktasında da katkı sağlayacak. Taşkın probleminin önlemesinde de faydalı olacak bir proje. Şehrin bu projeyle bütünleşmesi açısından rekreasyon alanları ve sosyal tesisler de hizmete sunulacak. Gölecik Barajı yeşil alan noktasında, mesire alanı noktasında da bölgemize ciddi bir katkı sağlayacak” dedi.

    Proje tamamlandığında, Karacabey’e ait Gölecik, Şahinköy, Karasu, Fevzipaşa, Arız, Tophisar, Dağkadı, Çavuşköy ve Danışment köylerinde toplam 45 bin 870 dekarlık araziye su temin edecek. Aynı zamanda Gölecik Barajı Karacabey ilçe merkezi ve çevresinin ihtiyacı olan yıllık 7,44 milyon metreküp içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow