hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aktaş: Kadın artık hayatın her alanında

    Aktaş: Kadın artık hayatın her alanında
    expand

    Aktaş: Kadın artık hayatın her alanında

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil ÖZÇOBAN/BURSA, (DHA)-BURSA Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi Kadınlar Meclisi tarafından düzenlenen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü buluşması, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları, muhtarlar ve siyasilere kadar, toplumun tüm kesimlerinden kadınları bir araya getirdi.
    Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi Kadınlar Meclisi tarafından düzenlenen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü buluşması, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Yıldırım Beyazıt Salonu'nda düzenlendi. Etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan ile 600’ü aşkın misafir kadın katıldı. Çalgıcı Mektebi’nin mini konseriyle başlayan etkinlik, Bursa Olgunlaşma Enstitüsü arşivinde yer alan 16 parçalık ‘Geçmişten Esintiler’ temalı defile ile devam etti. ‘Keles Yöresi’, ‘İğne Oyası’, ‘Yeşil’den Yansımalar’ ve ‘Osmanlı Giysi Koleksiyonları’ temalarından oluşan defile, kadınlar tarafından ilgiyle takip edildi. Etkinlikte ayrıca, Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu üyelerinin eserlerinin bulunduğu karma serginin açılışı da yapıldı.
    Etkinliğe eşi Sevinç Aktaş ile birlikte katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, salondaki bütün masaları tek tek gezip konuklarına çiçek dağıttı. Tüm kadınların gününü kutlayan Aktaş, “Günümüzde kadın, artık hayatın her alanında var. Eşi vefat ettikten sonra ziyan zebil olmuş çok erkek gördüm ama eşi vefat ettikten sonra ziyan zebil olan kadın hiç görmedim. Bu bize kadının ne kadar güçlü olduğunu gösteren bir örnek. Kadınlar gününüz kutlu olsun. İyi ki varsınız” dedi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow