hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aktaş:Yarını konuşmak lazım

    Aktaş:Yarını konuşmak lazım
    expand

    Aktaş:Yarını konuşmak lazım

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cansel ORUÇ/BURSA,(DHA)-ONUR Sofrası’nın ikincisinde ekonomiye dair görüşler masaya yatırıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş “Ticarette konjonktür çok çabuk değişiyor ki, yarını konuşmak lazım” dedi.

    Onur Market tarafından oluşturulan “Onur Sofrası” Bursa sohbetlerinin ikicisi Bursa Bölge Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi. Özen Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Özen ev sahipliğinde gerçekleşen sohbetlere Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Matlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı,  Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Hastavuk Kurucusu İsmail Hakkı Yılmaz, Ekohaber Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Ardıç, Onur Market Bursa Genel Koordinatörü Murad Yavuz Gök ve Bursa Ticaret Operasyon Müdürü Onur Özen katıldı.

    Ekonomi, ticaret ve deneyimlerin paylaşıldığı Onur Sofrası’nı Geleneksel hale getirdiklerini dile getiren Özen Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Özen, “Onur Soframızda her ay yeni konuklarımızı ağırlıyoruz. Türkiye ve Bursa ekonomimize değer katanları ağırladığımız etkinliğimizin ikincisini gerçekleştirdik. Her ay gerçekleştirdiğimiz  etkinlikte konuklarımız; ekonomiden ticarete, geçmiş deneyimlerinden gelecek planları gibi değerli paylaşımlarda bulunuyorlar. Bu güzel tabloya ev sahipliği yapmak bizleri gururlandırmaktadır. Soframıza konuk olan değerli konuklarımıza teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yeni misafirlerimizi ağırlamaya devam edeceğiz” dedi.

    Türkiye'nin gelişmesi ve büyümesi için herkese görevler düştüğünün altını çizen Özen, ''Biz de Onur Market olarak, sorumluluğumuzun bilinciyle yatırımlarımıza devam ediyoruz. Biz işimizi iyi yaptığımıza inanıyoruz. Herkesten farklı, daha iyi hizmet vererek, bunları müşterilerimize en iyi şekilde aktararak bu günlere geldik. Marketimiz geleceğin perakende marketi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bursa’ya sağladığımız ticari katkıların yanı sıra Bursaspor’a forma sponsoru, deplasman sponsoru ve loca sponsoru olduk. Bursaspor ile işbirliklerimiz ilerleyen dönemlerde farklı alanlarda da devam edecek. Bu şehre gönül vermiş tüm Bursalılar gibi bizlerde Bursaspor’a destek oluyoruz. Desteklerimiz yeni projeler ile devam edecek” ifadelerini kullandı.

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş “Tecrübe uğrunda ne fedakarlıklar yapıldı, ne gayretler sarf edildi. Tecrübeli bir insan gördün mü çökeceksin dizinin dibine. Bizim yaptığımız işte halka dokunacaksın. Aslında esnaf olacaksın. Ticarette konjonktür çok çabuk değişiyor ki, yarını konuşmak lazım” şeklinde konuştu.

    TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Matlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, “Tarımı da katma değerli hale getirebiliriz, fakat tarım sektörü için hiç bir şey yapamıyoruz.  Amerika çiftçi örgütleri kendi soyalarını satmalarıyla ilgili çiftçi örgütü kurdular. Yıllardır dünyanın dört bir yanına rol model oldu. Aslında bizler fasoncuyuz, ithalatçıyız. Her şeyimiz ithal. Bizler yerelde mutabakat sağlayamıyoruz.  Yeni kurulacak sanayi bölgelerinin iyi planlanması şart” dedi.

    Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek ise “Köylüye eğitim vermek lazım. Aslında köylüde kalmadı, hemen hemen hepsi büyükşehirin içine yerleşti. Köy arazilerinin çoğunu kooperatif kurulmadığı için devlet aldı. Yaptığın işi sevecek, kalitesinden emin olacaksın. Üretim olmadan tüketim olmaz. Memnun müşteri başka müşteride getiriyor. Bugünü doğru yaşayarak geleceği planlamak lazım. Biz krizleri iyi yönetiyoruz başarıları yönetemiyoruz” ifadelerini kullandı.

    Ekohaber Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Ardıç, “Öz veriyle çalışan bir milletiz, fakat hat safhada bilinçsizliğimiz var. Konu üretmekten iş üretmeye geçemiyoruz. Maalesef, Türkiye'de doğal ürünler pahalı” şeklinde konuştu.

    HasTavuk Kurucusu İsmail Hakkı Yılmaz  ise “Biz girişimciyiz.  Organik ürün için özel bir çalışma yok. Türkiye'de organik ürün yapmak için maliyet yükseliyor. Organikte pazar dar olunca diğer maliyetler, lojistik ve nakliyat fiyatları yükseliyor. Sektörlerin büyümeye açık olması lazım” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow