hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BOSAB Yönetim Kurulu Üyesi Akyıldız: Türkiye kazanan ülke olabilir

    BOSAB Yönetim Kurulu Üyesi Akyıldız: Türkiye kazanan ülke olabilir
    expand

    BOSAB Yönetim Kurulu Üyesi Akyıldız: Türkiye kazanan ülke olabilir

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cansel ORUÇ/BURSA,(DHA)-TÜRKİYE’nin dünyada temiz ve kaliteli üretim yapan ülke olarak bilindiğini belirten Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi (BOSAB)  Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Akyıldız, “Eğer doğru hamleleri yapar ve kendimizi iyi ifade edersek bu krizin sonunda Türkiye kazanan ülke olabilir” dedi.

    Koronavirüs sürecini ve ekonomiye etkilerini değerlendiren Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi (BOSAB)  Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Akyıldız, gerek iç piyasaya, gerekse ihracata yönelik üretim yapan firmaları içinde bulunduran BOSAB’ın pandemi sürecini “durağan” geçirdiğini, ekonomik gelişmeleri anbean takip edip buna göre pozisyonlar geliştirdiğini söyledi. BOSAB Yönetimi olarak firmaların yanında olduklarını, onlardan gelen talep ve önerileri, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) aracılığıyla ilgili bakanlıklara ve kurumlara aktardıklarını dile getiren Akyıldız, vergi muafiyetleri, destek paketleri ve krediler konusunda da bölgedeki iş insanlarını sürekli bilgilendirdiklerini anlattı.

    HÜKÜMETİN DESTEKLERİ İLAÇ GİBİ GELDİ

    Koronavirüs salgınının dünyada ve Türkiye’de yaygınlaşmasının ardından üretimde ve satışta azalma olduğunu vurgulayan Akyıldız, “Bunun doğal sonucu olarak pek çok işletmenin hammadde ve enerji tüketimi yüzde 70’lere varan oranda düştü. Üretime belli bir süre ara vermek zorunda kalan firmalarımız da oldu. Ancak çok şükür, pek çok firmamız işçi çıkarmama konusunda özveride bulundu” dedi. İş dünyasının bu süreci yeni pazarlar arayıp, Ar-Ge konusuna eğilerek geçirdiğini aktaran Akyıldız, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde hükümetimizin aldığı vergi muafiyetleri ve kredi destekleri gibi destekler pandemi sürecinde iş dünyasına adeta ‘ilaç’ gibi geldi” değerlendirmesinde bulundu.

    TÜRKİYE KAZANAN ÜLKE OLABİLİR

    Girişimci ruha sahip, dünya piyasalarını iyi bilen Türk iş dünyasının pandemi sonrasına da iyi hazırlandığını gözlemlediklerini vurgulayan Erdoğan Akyıldız, şöyle konuştu: “Türkiye de diğer ülkeler gibi yeni normal düzene geçmeye başladı. Fabrikalarda yavaş yavaş da olsa çarklar dönüyor. Bu durağan sürecin Eylül ayı gibi yukarı doğru bir ivme kazanacağını, 2021 yılı başı ile birlikte de özellikle ihracatta hızlı bir yükseliş olacağını öngörüyoruz. Türkiye dünyada temiz ve kaliteli üretimi ile bilinen bir ülke. Ben bu küresel ekonomik daralmanın sonunda Türkiye lehine gelişmeler olacağını düşünüyorum. Eğer doğru hamleleri yapar ve kendimizi iyi ifade edersek bu krizin sonunda Türkiye kazanan ülke olabilir.”

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow