hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bursa'da mezarlıklarda bayram temizliği

    Bursada mezarlıklarda bayram temizliği
    expand

    Bursa'da mezarlıklarda bayram temizliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cansel ORUÇ/BURSA,(DHA)-BURSA Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçede bulunan bin 58 mahalledeki toplam bin 300 mezarlığı bakım, onarım ve temizlik çalışmalarıyla Kurban Bayramı’nda yapılacak kabir ziyaretlerine hazırlıyor.

    Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü, Kurban Bayramı’nda vatandaşların rahat ve huzurlu bir şekilde ziyaretlerini gerçekleştirebilmeleri için mezarlıklarda kapsamlı bir temizlik çalışması yaptı. Çalışmalar kapsamında 17 ilçede yaklaşık 11 milyon metrekare alanı kaplayan bin 300 mezarlıkta, mezarlar arasındaki yürüyüş alanlarını kaplayan otlar biçildi, kuruyan ağaçlar söküldü, mevcut ağaçlarda budama işlemleri tamamlandı. Bunun yanında özellikle Hamitler’deki Kent Mezarlığında kimliği belirsiz kişilerce çalınan yağmur suyu kanallarının demir ızgaralarının yerine beton ızgaralar yerleştirildi.

    Bayram süresince defin işlemlerinin de devam edeceği mezarlıklara ulaşımda da kolaylık sağlandı. Hamitler’deki Bursa Kent Mezarlığı’na gidecek olan vatandaşlar, arife günü bayram süresince, kent merkezinden Bursa Kent Mezarlığı’na ücretsiz sefer yapan otobüslerden yararlanabilecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow