hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bursa'da tüm okullarda deprem tatbikatı düzenlenecek

    Bursada tüm okullarda deprem tatbikatı düzenlenecek
    expand

    Bursa'da tüm okullarda deprem tatbikatı düzenlenecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ(Bursa),(DHA)-BURSA’da, 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında 4 Mart’ta kentteki tüm okullarda eş zamanlı olarak deprem tatbikatı düzenlenecek.

    Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Bursa Bölge Müdürlüğü’nce, 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında;  şehir meydanları ve alışveriş merkezlerinde deprem ve diğer afet türlerine ilişkin fotoğraf, broşür ve malzemelerin bulunduğu sergiler açılacak, apartman ve sitelerde yangın, tahliye ve toplama alanı tatbikatları yapılacak. Hafta nedeniyle, İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolüne göre tüm okullarda eş zamanlı deprem anı tatbikatı yapılması da planlandı.  Okullarda yapılacak tatbikatlarda, arama ve kurtarma alanında akredite olmuş sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere kentte bulunan ve afet alanında faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları personeli, diğer sivil toplum kuruluşu üyeleri ve AFAD gönüllüleri görev alacak.
    Tatbikat yapılacak tüm okullarda öğrenci ve öğretmenlere çadır kurulumu eğitimi verilerek, AFAD Acil Mobil Uygulaması’nın tanıtımı yapılacak. AFAD Bursa Bölge Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada, tatbikatların 2022 Afet Yılı boyunca süreceği bildirildi.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow