hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BUTTİM Başkanı Şengül: BUTTİM, Türkiye'nin ticaret merkezi olabilir

    BUTTİM Başkanı Şengül: BUTTİM, Türkiyenin ticaret merkezi olabilir
    expand

    BUTTİM Başkanı Şengül: BUTTİM, Türkiye'nin ticaret merkezi olabilir

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cansel ORUÇ/BURSA,(DHA)-BURSA Uluslararası Tekstil Ticaret Merkezi (BUTTİM) Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Şengül, BUTTİM’e serbest bölge statüsü kazandırılarak, Türkiye’nin ticaret merkezi haline gelebileceklerini söyledi.

    Bursa Uluslararası Tekstil Ticaret Merkezi’nin (BUTTİM) Türkiye’nin ticaret merkezi haline getirilmesi için Serbest Bölge Statüsü alması gerektiği ile ilgili açıklama yapan BUTTİM Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Şengül, pandemi krizi ile birlikte ortaya çıkan uluslararası ticaret fırsatlarının  değerlendirilme şansı yakalanabileceğini kaydetti. Pandemi ile birlikte Rusya’nın Çin’den her türlü mal alım satımını durdurduğunu hatırlatan Sadık Şengül, BUTTİM’in serbest bölge haline getirilmesi ile İstanbul’da yürütülen bavul ticaretinin Bursa’ya aktarılması ile şehrin değerine değer katılabileceğini söyledi.

    ŞEHRİMİZE DAHA BÜYÜK KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ

    BUTTİM’in şehrin tam merkezinde, bin 700 işyerine sahip, çevresi korunaklı, giriş ve çıkışların tamamı ile kontrol altında tutulabileceği altyapıya sahip bir ticaret merkezi olduğunun altını çizen Başkan Şengül, Yenişehir Havalimanı, otoban bağlantısı, İDO ve BUDO’ya olan yakınlığı ile şehrin giriş çıkışları bağlantılı bir konumu olan BUTTİM’in serbest bölge statüsüne kavuşturulmasıyla yurt dışına yapılan faturasız satışların önüne geçilebileceğini belirtti. Bu şekilde firmaların aynı zamanda KDV’den muaf bir şekilde ürün alım satımı yapabileceğini kaydeden Şengül, ‘Bu sistem sayesinde ülkemizin her bölgesindeki ticaret erbaplarını Bursa’mızda biraraya getirerek şehrimizin değerine değer katabilir, şehrimizde hizmet veren birçok sektöre destek olabilir, kent ekonomisine çok daha fazla katkı sağlayabiliriz. Bunu sağlayabilecek altyapımız mevcut’ dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow