hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Empati için sahada buluştular

    Empati için sahada buluştular
    expand

    Empati için sahada buluştular

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hasan BOZBEY/BURSA,(DHA)-BURSA’da Uludağ Elektrik, Engelliler Haftası kapsamında düzenlediği bocce maçıyla görme engelli bireylerin karşılaştığı zorluklara dikkat çekti.
    Uludağ Elektrik, Engelliler Haftası kapsamında Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi ile işbirliği yaparak, Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü’nün (BUGES) sporcularının da dahil olduğu takımlar ile bocce karşılaşması yaptı. Uludağ Elektrik çalışanları, dernek üyeleri ve BUGES oyuncularından oluşan karma takımların gerçekleştirdiği empati maçı berabere sona ererken, dostluk mesajı verildi. 
    Göz bandı takarak, gerçekleştirilen oyuna katılan şirket çalışanları ve üyeler, kısa bir süre de olsa engellilerin yaşamdaki zorluklarını hissetti. Oyuncular karşılaşma için belirlenen açık alanda yerlerini alarak, bocce kurallarına göre oyunu gerçekleştirdiler. Gözlük yardımıyla gözlerin tamamen kapatılarak, demir bilyelerle oynanan bocce oyununda, oyuncular sesin yönüne göre hedef topa yakın olarak top atışlarını gerçekleştirmeye çalıştılar. Maçın ardından katılımcılar, engellilerin yaşamlarında kolaylık sağlanabilecek noktalar ve ihtiyaç duydukları konular hakkında BUGES yetkililerinden bilgi de aldılar.
    ‘BENZER UYGULAMALARIN YAYGINLAŞMASINA VESİLE OLMAK İSTİYORUZ’
    Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, ‘Şirket olarak toplumun her kesimine dokunan çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Engelliler Haftası kapsamında, engelli vatandaşlarımızın nasıl hissettiklerini ve ne zorluklar yaşadığını hissetmemizi sağlayan bu etkinlikte de arkadaşlarımız farklı bir deneyim yaşadılar. Her kesimi gözeten projeler yürütmeyi hedefleyen bir şirket olarak, 2018 yılında İşaret Dili Görüşme Hattı Projemizi devreye almıştık. Engelli bireylerin hayatlarının kolaylaştırılması ve sosyal yaşamlarında herhangi bir işi tek başına yerine getirebilmelerinin ve çift yönlü iletişim kurabilmelerinin önemi büyük. Hattımız ile bu zamana kadar pek çok işitme ve konuşma engelli vatandaşımıza ulaşarak sorularına yanıt verip, taleplerini yerine getirdik. Uzunca bir süredir aktif olan Online İşlem Merkezimiz ve e-Devlet üzerinden ortopedik açıdan bedensel engele sahip olan müşterilerimiz için hizmeti bir nevi ayaklarına götürüyoruz. Görme engelli müşterilerimiz, Çağrı Merkezimiz üzerinden tüm işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar. Şirketimizin ayrıca hem çalışanları hem engelli bireylerden oluşan Engelsiz Müzik Korosu da bulunuyor. Engelliler Haftası’nda bu tarz projelerimiz ile farkındalık oluşmasına ve benzer uygulamaların yaygınlaşmasına vesile olmak istiyoruz. Toplumsal hizmet eşitliği noktasında bilinç oluşturmak amacıyla yaptığımız projelerin başarılı olması da bizi mutlu ediyor’ dedi.
    BUGES yetkilileri ise engellilerin sosyal ve iş yaşamlarında karşılaştıkları zorluklara karşı farkındalık yaratmak adına, özel sektör temsilcilerinin gerçekleştirdiği projelerin önem taşıdığını belirttiler. STK olarak amaçlarının ise engelli bireylerin de aslında engelleri aşarak her spor dalında başarılı olabileceklerini göstermek olduğunu vurguladılar. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow