hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    GES ile Türkiye'nin enerji açığı yakın zamanda kapanacak

    GES ile Türkiyenin enerji açığı yakın zamanda kapanacak
    expand

    GES ile Türkiye'nin enerji açığı yakın zamanda kapanacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cansel ORUÇ/BURSA,(DHA)-BURSA Tek Enerji Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahintaş, yeni bir alan olmasına karşın büyük ilgi gören Güneş Enerji Santrallerinin (GES) Türkiye’nin enerji açığını yakın zamanda kapatacak önemli bir yatırım kaynağı olduğunu belirtti.

    Bursa Tek Enerji Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahintaş, hükümetin yaptığı yeni düzenlemelerle çevreyi koruyan, kaynağı sınırsız ve temiz GES’lerin aynı zamanda önemli bir yatırım aracı olduğunu söyledi. 1 Ağustos’ta yürürlüğe gire Yeşil Tarife (YETA) ile Türkiye’de yeni bir dönem başladığını da hatırlatan Şahintaş, “YETA ile isteyen tüm vatandaşlarımızın elektriği yenilenebilir kaynaklı olacak. Bu tüketiciler açısından çok farklı fırsatları barındıran bir gelişme. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez’e ve ekibine bu düzenleme için hem enerji sektörümüz hem de vatandaşlarımız adına şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

    GES’TE TSE STANDARTLARINDA TÜRKİYE’DEKİ TEK FİRMA

    Şahintaş,devlet desteği ve özel sektörün girişimleri ile ülke çapında giderek daha fazla ilgi gören GES’ler yoluyla elektrik üretiminin kurumlar ve konut sahipleri açısından önemli avantajlar barındırdığının altını çizdi. GES sistemleri sayesinde kendi elektriğini güneşten üreten haneler, sanayi tesisleri ve tarımsal kuruluşların her geçen gün arttığını belirten İbrahim Şahintaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın duyurduğu verilere göre güneş enerji panellerinin kapasitesinin 270 MGW’ı geçtiğini kaydetti.

    5 YIL İÇİNDE KENDİNİ AMORTİ EDEN BİR YATIRIM

    İbrahim Şahintaş, yenilenebilir enerji kaynağı kullanımı oranını 2020’de yüzde 49’a yükselten Türkiye’nin, güneşten enerji üretme kapasitesinde dünyanın en şanslı ülkelerinden biri olduğunu ifade ederken, firmalarının tüm işlemleri ile anahtar teslim hizmet verdiklerini hatırlattı.

    Devletin enerji açığını kapatmak üzere güneş enerjisinden faydalanılması için verdiği üretilen fazla enerjiyi enerji dağıtımı yaptığı fiyat üzerinden geri alma uygulaması, KDV muafiyetleri gibi teşvikler sayesinde hane ya da işyerleri çatılarına kurulan GES sistemlerinin 5 yıl içerisinde kendini amorti ettiğini ifade eden Şahintaş, GES sistemleri ile Türkiye’nin temiz bir geleceğe doğru emin adımlarla yürüyeceğini söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow