hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    HİÇ Ödülleri için, başvuru süreci başlıyor

    HİÇ Ödülleri için, başvuru süreci başlıyor
    expand

    HİÇ Ödülleri için, başvuru süreci başlıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cansel ORUÇ/BURSA,(DHA)-BURSA Halkla İlişkiler Derneği’nin (BHİD) alt markası olarak bu yıl 8’incisi gerçekleştirilecek Halkla İlişkiler Çalışmaları (HİÇ) Ödülleri’nin başvuruları için geri sayım başladı.

    Bursa Halkla İlişkiler Derneği tarafından 2013 yılında başlatılan ve her yıl gelişerek devam eden kısa adı HİÇ olan Halkla İlişkiler Çalışmaları Ödülleri’nin 8’incisi için ilk aşaması olan Komite toplantısı dün akşam Dernek merkezinde gerçekleştirildi. Üyelerin gönüllü katılımlar ile oluşan Komiteler’e katılan üyeler, ödül töreni sonuna kadar aktif olarak çalışıyor. Ödül Başvuru Süreci/Jüri Takibi, Sponsorluk, İletişim/Tanıtım, Tasarım, Ödül Töreni başlıkları altında toplanan komiteler üyeleri, sürecin hızlı ve en iyi şekilde yürümesi için ellerinden gelenin fazlasını yapıyor.

    Her yıl Aralık ayı sonunda başlatılan HİÇ başvuru süreci Mart ayının başında sonlanırken, süreç jüri değerlendirmesi ile devam ediyor. Mart ayı sonunda bir araya gelen jüri üyeleri puanladıkları projeleri aralarında istişare yaparak sonlandırdıktan sonra, sıra ödül töreni ve ödüllerin sahiplerini bulmasına kalıyor. Bu yıl HİÇ başvuruları 26 Aralık’ta gerçekleştirilecek, HİÇ’e katılıp ödül alan firma temsilcilerinin, süreci anlatacağı söyleşi ile başlayacak.

    Süreçle ilgili açıklama yapan Bursa Halkla İlişkiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sönmezay, ödül töreni ve sonrasına kadar devam eden uzun süreçte gönüllü olarak görev alan üyelere teşekkür etti. HİÇ hakkında bilgilendirmesinde şeffaflık kelimesine vurgu yapan Sönmezay, “Başladığı 2013 yılından itibaren önceliğimiz ve kırmızı çizgimiz, ödüllerin verilmesindeki şeffaflık. Her yıl birbirini tanımayan ve konusunda uzman jüriler ile projeler değerlendiriyor. Proje değerlendirme sürecinde yönetim kurulu olarak sadece bir oyumuz var. Jürilerimizden ikisi akademik alandan, ikisi ajanslardan, ikisi farklı kurumlardan, bir kişi de yönetim kurulundan oluşuyor. Ödül alabilmek için başvuru yapmak şart olurken, www.hicodulleri.org adresinde yer alan kriterleri yerine getiriyor olmak şartları aranıyor. Sonrasında jürinin değerlendirmesine kalıyor. Bugüne kadar bizlerle olan ve zaman ayıran jüri üyelerine de çok teşekkür ediyoruz” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow