hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nilüfer Kent Tiyatrosu, “Kuş Öpücüğü” ile sahneye çıktı

    Nilüfer Kent Tiyatrosu, “Kuş Öpücüğü” ile sahneye çıktı
    expand

    Nilüfer Kent Tiyatrosu, “Kuş Öpücüğü” ile sahneye çıktı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Esra TÜRKER/BURSA, (DHA)-BURSA’da Nilüfer Kent Tiyatrosu, yeni oyunu “Kuş Öpücüğü” ile izleyici karşısına çıktı. Prömiyeri yapılan “Kuş Öpücüğü” ekim ayında Nazım Hikmet Kültürevi’nde tiyatro severlerle buluşacak. Ağustos ayında “Vur Yağmala Yeniden”  ile sanatseverlere açık havada tiyatro keyfi yaşatan Nilüfer Kent Tiyatrosu, sezona ekim ayından itibaren Covid-19 önlemleri alınarak kapalı salonlarda devam edecek.

    Genel Sanat Yönetmenliğini Murat Daltaban’ın yaptığı, Berkay Ateş’in yazdığı, Nilüfer Kent Tiyatrosu oyuncularından İbrahim Ersoylu’nun yönettiği “Kuş Öpücüğü” oyununda, Nilüfer Kent Tiyatrosu oyuncuları Barış Ayas, Gökhan Kum ile Pınar Hande Ağaoğlu rol alıyor. 85 dakikalık tek perdeden oluşan “Kuş Öpücüğü”, yirmi yıllık ayrılıktan sonra oğluna kavuşan bir annenin ve ölümün kıyısında yürüyen bir oğlun hikayesini sahneye taşıyor. Hikaye, hayatın her noktasını, evleri, sokakları ve televizyon ekranlarını ele geçirmekte olan şiddeti ve onun karşısında direnmeye çalışan sevgiyi anlatıyor.

    İçişleri Bakanlığı’nın Covid-19 genelgesi kapsamında oyunun sahnelendiği salona yüzde 50 kapasiteyle seyirci alındı. 28 ve 30 Ekim tarihlerinde sahnelenecek olan oyunu izlemek isteyenlerin, HES uygulaması üzerinden aşı kartını, geçirilmiş koronavirüs hastalığını ve son 48 saatlik negatif PCR testini salona girişte görevlilere ibraz etmesi gerekiyor. Ayrıca, ikinci doz aşısının üzerinden 15 gün geçmemiş olan sanatseverlerin, etkinlik alanına girebilmesi için negatif sonuçlu PCR testlerini de bildirmeleri gerekiyor.

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow