hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nilüfer’de kadınlar 'Asla pes etme' sloganıyla yürüdü

    Nilüfer’de kadınlar Asla pes etme sloganıyla yürüdü
    expand

    Nilüfer’de kadınlar 'Asla pes etme' sloganıyla yürüdü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Esra TÜRKER/BURSA, (DHA)-BURSA'da Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında 'Asla pes etme' sloganıyla yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe katılan kadınlar, kadına yönelik şiddete ve cinsiyet ayrımcılığına karşı tepkilerini dile getirdi.

    8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen yürüyüşe, yağmura rağmen katılım yoğun oldu. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda Nilüfer Kent Konseyi önünde başlayan yürüyüş, şiddete ve cinsiyet ayrımcılığına karşı sloganlar ve şarkılar eşliğinde İhsaniye Pazar Alanı’na kadar sürdü. Yürüyüşün ardından açıklama yapan Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serpil Altun, konuşmasına savaşın sürdüğü Ukrayna'daki kadınları selamlayarak başladı. İstanbul Sözleşmesi’nin fesih kararının Türkiye’de kadınlar açısından yıkıcı bir süreç başlattığını söyleyen Altun, "Kadın cinayetleri ve ev içi şiddet artmasına rağmen, önleyici ve koruyucu tedbirler uygulanmadı" dedi. Altun, 2021 yılında Türkiye’de 280 kadının öldürüldüğünü, 217 kadının şüpheli şekilde ölü bulunduğunu, 2022’nin ocak ve şubat aylarında ise 49 kadının öldürüldüğünü, 49 kadının da şüpheli şekilde ölü bulunduğunu söyledi. 

    Kadınların uğradığı şiddet ve istismarın son bulması için çağrıda bulunan Altun, "Bu 8 Mart’ta da toplumsal cinsiyet eşitsizliğini yok edecek politikalar üretilene kadar asla pes etmeyeceğimizi bir kez daha beyan ediyoruz. 8 Mart Kadınlar Günü’nde herkesi eşitlik, insanca yaşam ve demokratik bir ülke için kadın dayanışmasını yükseltmeye çağırıyoruz" dedi.

    Etkinliğe katılan Nilüfer Belediye Başkan yardımcısı Dr. Sibel Özer de "8 Mart Dünya Kadınlar Günü, ‘Size önem veriyoruz’ diyen erkeklerin günü değil, eşit koşullarda çalışma ve ayrımcılığa uğramadan yaşama hakkını talep ettiğimiz gündür. Kadını iş yaşamında, evde ve sosyal alanlarda özgür ve eşit kılacak günler için yılmadan mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu. 

    Barış Kadın Bandosu’nun da katıldığı etkinlik, "RdnBlack" grubunun konseri ile sona erdi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow