hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Organ nakli paneli online yapıldı

    Organ nakli paneli online yapıldı
    expand

    Organ nakli paneli online yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA,(DHA)-ORGAN ve Doku Nakli Bursa Bölge Koordinasyon Merkezi öncülüğünde, farklı illerden yaklaşık 177 kişinin katılımıyla online organ nakli paneli düzenlendi.
    Organ ve Doku Nakli Bursa Bölge Koordinasyon Merkezi, organ nakli panelini pandemi sebebiyle online olarak yaptı. 177 kişinin katılımıyla gerçekleşen panele, Sağlık Bakanlığı Doku, Organ Nakli ve Diyaliz Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. Fatih Kacıroğlu da katıldı. Panelin Moderatörlüğünü Bursa Organ Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlu Hekimi Dr.Yavuz Selim Çınar yaparken, toplantıda Uzm. Dr. Eralp Çevikkalp  ''Covid 19 Pandemi Sürecinde Beyin Ölümü Tespiti ve Donör Organizasyonu'' nu, Prof. Dr. Bülent Oktay  “Pandemi Sürecinde Böbrek Nakli ve Hasta Seçim Kriterleri”ni, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi karaciğer nakli sorumlusu Doç.Dr. Ziya Dündar tarafından “Covid-19 pandemisi sürecinde Karaciğer Nakli”   konularında sunumlarını gerçekleştirdi.

    “SÜRECİ DİNAMİK TUTMAK İÇİN PANEL DÜZENLEDİK”

    Panelin bu alanda Türkiye’de düzenlenen ilk organizasyon olduğuna değinen  Dr.Yavuz Selim Çınar yaptığı açıklamada, “Hem dünya hem Ülke olarak yaşam tarzında radikal değişiklikler gerektiren bu dönemin en büyük zorluklarından birisi de eğitim için bile bir araya gelememektir. Covid-19 pandemisi tüm alanlarda olduğu yeni algoritmalar oluşturulması gerekliliğini ortaya koyarken, organ naklinde de güncel yaklaşımları paylaşmak ve süreci dinamik tutmak adına böyle bir panel düzenledik. Katılım çok yoğun oldu. Bu anlamda emeği geçen tüm eğitimcilere ve katılımcılara organ bekleyen hastalar adına çok teşekkür ederim” dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow