hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmnagazi'de geçtiğimiz yıl bin 595 işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı verildi

    Osmnagazide geçtiğimiz yıl bin 595 işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı verildi
    expand

    Osmnagazi'de geçtiğimiz yıl bin 595 işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muammer İRTEM/BURSA,(DHA)-BURSA’da Osmangazi Belediyesi, 2019 yılında 271 faaliyet kolu için toplam 1595 işyeri açma ve çalışma ruhsatı verdi.

    Osmangazi Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, 2019 yılında vatandaşlar tarafından yapılan 1918 işletme ruhsatı müracaatından 1595’ine işyeri açma ve çalışma ruhsatı verdi. Geçtiğimiz yılın 12 aylık döneminde ilçede 271 farklı faaliyet kolunda ruhsat verilirken, işletme ruhsatı alan faaliyet kolları içerisinde 226 ruhsatla perakende bakkallar ilk sırayı aldı. Bakkalların ardından 110 ruhsat verilen çay ocakları ikinci sırada, 108 ruhsat verilen kahvehaneler ise üçüncü sırada yer aldı. Bunları 89 ruhsat ile marketler, 79 ruhsat ile büfeler, 62 ruhsat ile kafeteryalar ve 62 ruhsat ile erkek berberleri izledi.

    Osmangazi Belediyesi’nin kanunlara aykırı faaliyet gösteren masaj salonlarının açılmasının önüne geçmek adına geçtiğimiz yıl getirdiği düzenlemeler sonuç verdi. 2019 yılının Eylül ayı olağan meclis toplantısında oybirliğiyle alınan karar doğrultusunda masaj salonlarına kat maliklerinin noter onaylı muvafakatnamesi olmadan ruhsat verilmiyor. Masaj salonu olarak faaliyet gösterecek işletmelerin yer alacağı binaların yapı kullanma izin belgesine sahip olması şartı aranıyor. Ayrıca umuma açık istirahat ve eğlence yeri olarak tanımlanan faaliyet konularına ruhsat düzenlenirken, söz konusu işyeri ile aynı binada ‘mesken’ vasıflı yapıların bulunmaması gerekiyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow