hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Profesör çifte fahri profesörlük unvanı verildi

    Profesör çifte fahri profesörlük unvanı verildi
    expand

    Profesör çifte fahri profesörlük unvanı verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gürkan DURAL-Mehmet İNAN/BURSA,(DHA) - BURSA Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi, İsviçre Alerji ve Astım Araştırma Enstitüsü'nde görevli Prof. Dr. Cezmi Akdiş ile Prof. Dr. Mübeccel Akdiş'e fahri profesörlük unvanı verildi. BUÜ Tıp Fakültesi mezunu bilim insanları, bir üniversiteden aynı anda bu unvanı alan ilk akademisyen çift oldu.
    BUÜ Tıp Fakültesi 2021-2022 Eğitim-Öğretim Dönemi için açılış töreni düzenledi. Fakülteyi yeni kazanan öğrencilere beyaz önlüklerinin de giydirildiği programda İsviçre Alerji ve Astım Araştırma Enstitüsü’nde görev yapan Prof. Dr. Cezmi Akdiş ve Prof. Dr. Mübeccel Akdiş'e fahri profesörlük diploması verildi. BUÜ Tıp Fakültesi mezunu bilim insanları, bir üniversiteden aynı anda fahri profesörlük unvanı alan ilk akademisyen çift oldu. Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde törende konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Türkiye'nin en fazla öğrenci kapasitesine sahip 3 üniversitesinden birisi olduklarını söyledi. Aynı zamanda bir araştırma üniversitesi olduklarını hatırlatan Kılavuz "Tıp mesleği biraz da usta-çırak ilişkisiyle icra edilen bir meslektir. Uygulamaları birebir görme fırsatınız olacak. Burada olduğunuz sürenin kıymetini bilin ve çok iyi değerlendirin" dedi.
    'TOPLUMUN ÖRNEK ALACAĞI HEKİMLER OLACAKSINIZ'
    Hayat içerisinde dengeyi kurabilmek için bilimsel açıdan donanımlı olmak gerektiğini aktaran Kılavuz "Bilgi ve bilimselliğin olduğu yerde denge ve adalet kaçınılmazdır. Denge ve adaletin olduğu yerde de hikmetli tablolar ortaya çıkar. Tıp öğrencileri olarak sizler insanlığa hizmet edeceksiniz. Bunu doğru şekilde yaptığınız takdirde gerçek anlamda etik davranmış olacaksınız. İnanıyorum ki, 6 yıl sonra insanımızın özlemle beklediği ve örnek alacağı hekimler olarak yurt hizmetine atılacaksınız. İçinizden nice Cezmi Akdiş ve Mübeccel Akdiş'lerin çıkacağına inanıyorum" diye konuştu. Kılavuz, açılış törenine katılımlarından dolayı konuklara teşekkür etti. BUÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya ise sahip oldukları imkanlar ve akademik kapasiteleri ile ülkenin en seçkin eğitim kurumları arasında yer aldıklarını söyledi.
    'ÜNİVERSİTEMİZLE GURUR DUYUYORUZ'
    Açılış töreninin ardından Prof. Dr. Mübeccel Akdiş ve Prof. Dr. Cezmi Akdiş’e belge takdimi ve fahri profesörlük cübbeleri giydirildi. Akademisyen çift, öğrencilere ilk dersi de verdi. İmmünolojiye Giriş isimli kısa bir sunum yapan Prof. Dr. Mübeccel Akdiş, Bursa Uludağ Üniversitesi'nden mezun olduğu için gurur duyduğunu söyledi. Akademisyen iki Türk doktor olarak yola çıktıklarını ve daha sonra bilimsel çalışmalara yöneldiklerini belirten Akdiş "Çok çalıştık. Çünkü İsviçreliler, gerçek anlamda çok akıllı ve iyi eğitilmiş insanlar. Aynı bizim gibiler. Bizim tek farkımız çok çalışmamız oldu. Bilim bizim ilgimizi çok çekti. Yapabildiysek, siz bizden çok daha iyisini yapabilirsiniz. Çünkü zaman çok değişti. Her şeye ulaşmak daha kolay hale geldi. Sadece kendinize güvenin ve yabancı dilinizi ihmal etmeyin" diye konuştu.
    'EĞİTİM KALİTESİNİ YURT DIŞINA GİDİNCE DAHA İYİ ANLADIK'
    Prof. Dr. Cezmi Akdiş ise ilk derste tıp öğrencilerine Epidel Bariyer Hipotezi konusu hakkında bir sunum yaptı. Bursa Uludağ Üniversitesi’ne dair çok güzel anıları olduğunu belirten Akdiş "Bursalıyım ve burada okumak benim için çok önemliydi. Daha Anadolu Lisesi'nde eğitim gördüğüm sırada üniversiteye gelmiş ve burada ağaç dikmiştik. Benim için çok özel bir başlangıç olmuştu. İlk tercihimde burayı tercih ettim. Çok özel günler geçirdim. Eğitimlerimiz de çok kaliteliydi. Hocalarımızla aramız çok iyiydi. Yurt dışına gittiğim zaman, burada aldığım eğitimin ve hocalarımızın kalitesini daha iyi anlamıştık" ifadelerini kullandı. Yeni öğrencilere beyaz önlük andının okutulmasının ardından program sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow