hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sömestir tatilinde müzelere ilgi yoğun oldu

    Sömestir tatilinde müzelere ilgi yoğun oldu
    expand

    Sömestir tatilinde müzelere ilgi yoğun oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hasan BOZBEY/BURSA,(DHA)-BURSA Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki müzeler, yarıyıl tatiline özel hazırlanan programlarla, iki haftada 25 bin ziyaretçiyi ağırladı.

    Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen ‘Sömestir Tatilinde Bursa Müzede’ etkinlikleri yoğun ilgi gördü. Müze ziyaretlerinin yanı sıra tatile özel düzenlenen etkinlik, gösteri ve atölye çalışmalarına da katılım yoğun oldu. Bursa Kent Müzesi’ndeki 'Bizim Mahalle Canlanıyor' etkinliği, ziyaretçilerini 90’lı yıllara götürürüken, tüm yaş gruplarının yoğun ilgisini çekti. Çocuklar, 'Hazine Avı' ve 'Bizim Mahalle' drama atölyeleri ile de kentin kültür ve değerleri hakkında bilgi sahibi oldu. 

    Karagöz Müzesi’nde de her gün birbirinden farklı oyunlar izleyici ile buluştu. Çocuklar, tasarım atölyesinde kendi yaptıkları tasvirlerle perdede gölge oyunu oynarken, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca tescilli Türkiye’nin en genç ‘Hayali’si Hasan Mert Karakaş, yazdığı ilk oyun olan Karagöz Rüyalar Alemi’ndeyi sahneledi. Muradiye Kuran ve El Yazmaları Müzesi’nde gerçekleştirilen, 'Ebru Sanatına İlk Adım' atölyesinde çocuklar ilk ebru çalışmalarını yaparken, Bursa Yaşam Kültürü Müzesi’nde ise birbirinden farklı masalları dinleme fırsatı buldu. Merinos müzelerinde de birbirinden farklı 7 atölyede çocuklar; sanatsal, geleneksel ve teknolojik çalışmalarla buluştu. Arkeoloji meraklısı çocuklar da deneysel kazı atölyesinde keyifli vakit geçirdi. Çocuklar, 'Kilden Çömlek' atölyesinde kile şekil vererek kendi eşyalarını yaptı.

    İki haftalık tatil süresince müzeleri 25 bin kişi ziyaret ederken, 2 bin kişi Karagöz gösterisi izledi. 500 çocuk atölye çalışmalarına, yaklaşık 7 bin çocuk da masal dinletisi ile 'Bizim Mahalle Canlanıyor' etkinliklerine katıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow