hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sultan Murad kabri başında anıldı

    Sultan Murad kabri başında anıldı
    expand

    Sultan Murad kabri başında anıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muammer İRTEM/BURSA,(DHA)-BURSA'nın Osmangazi Belediyesi, şehit padişah 1. Murad Hüdavendigar’ı vefatının 630. yılında Kosova’da düzenlenen törenin ardından, Çekirge semtindeki kabri başında da dualarla andı.

    Osmanlı Devleti’nin savaş meydanında şehit olan ilk ve tek padişahı 1. Murad Hüdavendigar Han, Osmangazi Belediyesi tarafından Çekirge semtindeki kabri başında yad edildi. 1. Murad Hüdavendigar Han’ı anma programında Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, İyi Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı Mustafa Sayılgan, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez, Uludağ Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu ve Osmangazi Belediyesi Meclis Üyeleri katıldı. Mehter takımı ve kılıç kalkan ekibinin gösterileri ile başlayan 1. Murad Hüdavendigar Han’ı anma programında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Sultan Murad Han’ın felsefesini tüm dünyaya yaydıklarını söyledi. Dündar, “Belediye olarak 15 yıldır Kosova ve Bursa’daki türbeleri başında anma programı gerçekleştiriyoruz. Şehit padişahımızı yad ederek, O’nun felsefesini yaşatıyoruz. Sultan Murad’ın dünya görüşü, bizim için büyük önem arz ediyor. Ecdadımız, gitmiş olduğu bölgelere emperyal zihniyetle gitmemiş, sadece barışı ve güveni tesis etmiş, tüm inançların ve milletlerin birlikte yaşamalarının güvencesi olmuştur. Gittiğimiz yerlerde imarethane, medrese ve cami yapmışız. Bizler de aynı Sultan Murad’ın felsefesiyle o bölgelerdeki kardeşliğimizi pekiştireceğiz” dedi.

    58 ÜLKEYE SULTAN MURAD’IN FELSEFESİ

    Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Sultan Murad’ın felsefesini çok daha geniş bir coğrafyaya ulaştırdıklarına dikkat çeken Dündar, “Bu proje okulumuzda, 58 ülkenin bir çatı altında eğitim görmesi bu ülkelerin birbiriyle tanışması, dost olması aynı felsefenin oralara ulaşması anlamına geliyor. Allah’ın izniyle tarihte olduğu gibi insanlık adına, ümmet adına barışın tesisi için mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow