hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uzungöllülerden 'Seyir Gecesi'ne yoğun katılım

    Uzungöllülerden Seyir Gecesine yoğun katılım
    expand

    Uzungöllülerden 'Seyir Gecesi'ne yoğun katılım

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet İNAN/BURSA,(DHA)- BURSA Uzungöl ve Çevre Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin gerçekleştirdiği 'Seyir Gecesi'ne katılım yoğun oldu.

    Trabzon'un Çaykara İlçesi'ne bağlı Uzungöl Mahallesi ve çevre köylerinden Bursa'ya göç eden vatandaşların kurduğu Uzungöl ve Çevre Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin düzenlediği 'Seyir Gecesi' yüksek katılımla gerçekleşti. Geceye Ak parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mustafa Bozbey, Saadet Partisi bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Uzungöllü Mehmet Atmaca, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve dernek üyeleri katıldı. Gecede konuşma yapan Uzungöl ve Çevre Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Yazıcı, katılım sağlayan herkese teşekkür ederek, "Bizler, atalarımızdan devralarak memleketimizden getirdiğimiz dürüstlük, çalışkanlık, mertlik, vatanseverlik, coşku ve dinamik kültürü hem gelecek nesillerimize aktarmak hem de yaşadığımız kente değer katarak farkındalık oluşturmak istiyoruz. Amacımız yaşadığımız kentte farklılık oluşturmak değil kentin kültür zenginliğine değer katmaktır" dedi.

    Konuşmanın ardından katılımcılar, Uzungöllü yerel sanatçılardan İhsan Eş ve kaval sanatçısı Nurettin Kahveci'nin çaldığı horon müzikleri eşliğinde horon oynarken, katılan konuklara yöresel yemekler ikram edildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow