hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeşil Çevre Genel Müdürü Aydın, çevrenin önemini anlattı

    Yeşil Çevre Genel Müdürü Aydın, çevrenin önemini anlattı
    expand

    Yeşil Çevre Genel Müdürü Aydın, çevrenin önemini anlattı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cansel ORUÇ/BURSA,(DHA)-KENTİN doğusunda sanayi atıklarının bertafının yanında meyve sebze üreticilerine destek veren Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi Genel Müdürü Mehmet Aydın, "Dünya Çevre Haftası" kapsamında nezaket ziyaretleri gerçekleştirdi.

    Bursa'da 2006 yılında işletmeye alınan, günlük 95 bin metreküp suyu arıtarak endüstriyel atıkları bertaraf eden, aynı zamanda yürüttükleri faaliyetle dere ve kanalların artık temiz akmasını ve kentin doğusundaki meyve ve sebze üreticilerinin bahçelerini sulamak için temiz suyu rahatlıkla bulmalarını sağlayan Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi, "Dünya Çevre Haftası"nı gururla kutladı. Yeşil Çevre Genel Müdürü Mehmet Aydın, hafta kapsamında Kestel Kaymakamı Ahmet Karakaya, Gürsu Kaymakamı Mustafa Koç, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ersan Aytaç, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ve Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır’ ın yanı sıra Yeşil Çevre sorumluluk alanı içerisinde kalan Uludağ Organize Sanayi Bölgesi (Uludağ OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, Kestel Organize Sanayi Bölgesi (KOSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hısımcıl ve Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi (BOSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Körüstan’ ı ziyaret etti.

    DERELER ARTIK TEMİZ AKIYOR

    Genel Müdür Mehmet Aydın, Çevre Haftası kapsamında gerçekleştirdiği ziyaretlerde Yeşil Çevre' nin mevcut durumu ve planlanan yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Tesisin, Uludağ, Kestel ve Barakfakih Organize Sanayi bölgeleri ile İsabey bölgesindeki işletmeler dahil 375 sanayici ve Kestel, Gürsu ilçelerindeki yerleşimlerin endüstriyel ve evsel atıklarıyla kirlenen sularını temizlediğini aktaran Aydın, "Artık bölgeden geçen dereler daha temiz akıyor, yeraltı suları kirlenmiyor" hatırlatmasını yaptı.

    YEŞİL ÇEVRE’YE ÖVGÜ

    Kestel Kaymakamı Ahmet Karakaya, yeşilin ve çevrenin korunması için yapılan tüm çalışmalara, projelere destek olduklarını belirtti. Yeşil Çevre' nin kentin doğusunda önemli bir işlev yürüttüğünü kaydeden Karakaya, Mehmet Aydın nezdinde tüm tesis çalışanlarına çalışmalarında kolaylıklar diledi. Gürsu Kaymakamı Mustafa Koç da Yeşil Çevre' den hem fabrikaların, hem de tarımla uğraşanların memnun olduğunu vurguladı. Yeşil Çevre' nin çalışmalarını yakından takip ettiğinin altını çizen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, bundan sonra da ortak projelerde birlikteliklere hazır olduklarını kaydetti.

    OSB BAŞKANLARINDAN TEŞEKKÜR

    Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır Yeşil Çevre’ nin yürüttüğü faaliyetlerin bölge için çok önemli olduğu, şehrin doğu bölgesindeki bütün altyapı aktörlerinin el birliği yaparak zaman zaman bölgede yaşanan çevre sorunlarının hiç oluşmaması için ortak girişimler yapılması gerektiğini vurguladı. Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, KOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hısımcıl ve BOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Körüstan da Yeşil Çevre’ nin mensubu olmaktan gurur duyduklarını, OSB’lerin arıtma yükünü omuzlarından almalarından dolayı kendilerini şanslı hissettiklerini, bu vesileyle Yeşil Çevre Yönetim Kuruluna, çalışanlarına ve emeği geçen herkes teşekkür borçlu olduklarını belirttiler.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow