hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeşil Çevre Hatıra Ormanı’nın ilk fidanları 11 Kasım’da dikilecek

    Yeşil Çevre Hatıra Ormanı’nın ilk fidanları 11 Kasım’da dikilecek
    expand

    Yeşil Çevre Hatıra Ormanı’nın ilk fidanları 11 Kasım’da dikilecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gökhan ÖZHAN/BURSA, (DHA)-BURSA’da Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi tarafından oluşturulacak hatıra ormanı ile endüstriyel ortakların karbon salınımının azaltılması hedefleniyor. Bu kapsamda, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde Yeşil Çevre Hatıra Ormanı’na ilk fidanlar dikilecek. 
    402 ortağıyla kentin doğusundaki 3 organize sanayi bölgesi ile Gürsu ve Kestel’e yönelik arıtma hizmeti veren S.S. Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi, ortaklarının karbon salınımını azaltma hedefiyle hatıra ormanı oluşturulması için düğmeye bastı. Süreç hakkında Bursa Orman Bölge Müdürü Mustafa Ülküdür, ziyaret ettiği Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi Genel Müdürü Mehmet Aydın ile istişare yaptı.
    FİRMALARIN KARBON AYAKİZLERİ HESAPLANACAK
    Çevre konusundaki duyarlılıklarını birçok proje ile gözler önüne serdiklerini kaydeden Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi Genel Müdürü Mehmet Aydın, “Paris İklim Anlaşması ve Avrupa Yeşil Mutabakatı çerçevesinde kooperatif ortaklarımızın karbon salınımlarının azaltılması hedefine ulaşmayı amaçlıyoruz. Yeşil Mutabakat kapsamında 2030’a kadar firmalar, karbon salınımını yüzde 30 azaltmakla yükümlü. 125 civarında karbon salınımından sorumlu olan ve bunu azaltması gereken firmamız var. Bu kadar ortak, bu imkanlara sahip olamayacağı için Yeşil Çevre olarak organizasyonu onlar adına yapacağız. Ormanımızı karbon salınımı yapan ortaklarımıza, gönüllü ağaç dikmek isteyenlere parselleyeceğiz. Ortaklarımızın her birinin karbon ayak izlerini hesaplayıp ne kadar ağaç dikmeleri gerektiğini ileteceğiz. Biz imkan sunup, işlerini kolaylaştırmış olacağız. Nasıl ki bugün firmaların atık suyunu arıtıyorsak o gün de ihtiyaç duyacağı ağaçlandırma alanını oluşturmuş olacağız. Bursa’nın yeşil kimliğini pekiştirmek amacıyla Yeşil Çevre Hatıra Ormanı oluşturmak için çalışmalarımız sürüyor. Ortaklarımızın katkısıyla 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında ormanımız için ilk fidanları dikmeyi arzuluyoruz” ifadelerini kullandı.
    İLK FİDANLAR, 11 KASIM’DA DİKİLECEK
    Yeşil Çevre Arıtma Tesisi’ndeki incelemede çalışmalardan çok etkilendiğini dile getiren Bursa Orman Bölge Müdürü Mustafa Ülküdür de “Tesis yönetimini tebrik ediyorum. Çevre adında yürütülen çalışmalar son derece yerinde. Bu çalışmaların örnek teşkil etmesi de mutluluk verici. Yeşil Çevre Hatıra Ormanı için 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’ne kadar ön çalışmaları birlikte yürüteceğiz. 11 Kasım’da da Yeşil Çevre Hatıra Ormanı’nı ağaç dikme töreniyle hayata geçireceğiz. Yeşil Çevre’nin ortakları da çevre duyarlılığı noktasında buraya katkıda bulunabilecek. Hatıra ormanı için Bursa Orman Bölge Müdürlüğü olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız” diye konuştu. (DHA)
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow