hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ‘Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi Sanat Sohbet Serisi’ başladı

    ‘Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi Sanat Sohbet Serisi’ başladı
    expand

    ‘Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi Sanat Sohbet Serisi’ başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gürkan DURAL/BURSA,(DHA) - BURSA'da uzaktan eğitim sistemi ile eğitimine devam eden Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi, koronavirüs tedbirleri nedeni ile eğitime ara verilen bu süre zarfında, ünlü sanatçıları konuk ederek canlı yayın sohbet serisine başladı.

    Ülkemizin yetiştirdiği değerli sanatçıların, sanat öğrencileri ile bir araya getirmeyi bir esin kaynağı olarak gördüklerini ifade eden Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi Okul Müdürü Remzi Ayaz, “İlk programımızı, dünyaca ünlü keman virtüözü, Türk Keman Ekolü’nün büyük temsilcisi Cihat Aşkın ile yaptık. Anadolu turnelerinden yurt dışı turnelerine, keman çalma tekniklerinden usta-çırak ilişkisine, Türk müziğinden batı müziğine, Türkiye ve Avrupa müzik eğitim sistemine dair geniş bir yelpazede öğrencilerimize önemli faydalar sağlayacak bir sohbet gerçekleştirdik” dedi.

    Programın yaklaşık bir saat sürdüğünü, yayınında yaklaşık bin kişi tarafından takip edildiğini belirten Ayaz, gerçekleşen programın, öğrenciler ve sanatseverlerden oluşana bir çok izleyici tarafından büyük ilgi gördüğünü söyledi. Programın sonunda, canlı yayın projesini organize eden piyano öğretmeni Aslı Yurdakul’a ve programa katılan Cihat Aşkın’a teşekkürlerini ileten Ayaz, canlı yayın sanat sohbet serisinin, usta sanatçılar ile devam edeceğinin altını çizdi.

    Koronavirüs tedbirleri kapsamındaki karantina günlerinde öğrencilere ve sanat severlere yönelik daha faydalı olmak üzere benzeri online sohbet programlarının devam edeceğini dile getiren okul müdürü Remzi Ayaz, Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’nin bu tür modern uygulamalar ile farkını ortaya koyduğunu ve bu uygulamalar ile öğrencilerin sanatsal gelişimlerini her daim ayakta tutmak istediklerinin altını çizdi.

    (FOTOĞRAFLI)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow