hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mustafakemalpaşa'da sokak hayvanları unutulmadı

    Mustafakemalpaşada sokak hayvanları unutulmadı
    expand

    Mustafakemalpaşa'da sokak hayvanları unutulmadı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gökhan ÖZHAN/MUSTAFAKEMALPAŞA, (Bursa), (DHA) - MUSTAFAKEMALPAŞA Belediyesi, koronavirüs nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için ilçenin dört bir yanını mama odaklarıyla donattı.

    Mustafakemalpaşa Tork Motosiklet Kulübü üyelerinin gönüllü olarak yer aldığı çalışmalar her gün düzenli olarak sürdürülüyor. Koronavirüs salgınının sadece insan hayatını değil, sokak hayvanlarının da hayatını olumsuz etkilediği günlerde, Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Mustafakemalpaşa Tork Motosiklet Kulübü işbirliği ile sokak hayvanları da unutulmuyor. Ekipler mama odaklarının yanı sıra yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için park ve bahçelerde bulunan kedi, köpek kulübelerine de mama bırakıyor.

    YİYECEK BULMA ZORLUĞU ORTAYA ÇIKTI

    Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Kocaman, sosyal izolasyonun sağlanması amacıyla gündelik yaşamın olağan koşullarının değişmesi, yiyecek, içecek servisi yapılan yerlerin tüketim kapasitesinin düşmesi nedeniyle artık yiyeceklerden beslenen sokak hayvanları açısından yiyecek bulma zorluğu ortaya çıktığını ifade etti. İlçedeki mama odaklarının sayısını arttırdıklarını belirten Kocaman, motosiklet kulübü üyelerinin de gönüllü olarak yer aldığını ve sokak hayvanlarının aç kalmaması için çalıştıklarını söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow