hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti Denizli Gençlik Kolları'ndan Mütercimler hakkında suç duyurusu

    AK Parti Denizli Gençlik Kollarından Mütercimler hakkında suç duyurusu
    expand

    AK Parti Denizli Gençlik Kolları'ndan Mütercimler hakkında suç duyurusu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti Denizli Gençlik Kolları, bir televizyon programında imam hatiplilere yönelik sarf ettiği sözleri nedeniyle yazar Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu.
    AK Parti İl Gençlik Kolları üyeleri, katıldığı bir televizyon programında imam hatipliler hakkında söylediği sözler nedeniyle tepki çeken yazar Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere Denizli Adliyesi önünde bir araya geldi. AK Parti Denizli İl Gençlik Kolları Siyasi Hukuk İşleri Başkanı İzzet Altunbaş, grup adına basın açıklaması yaptı. Altunbaş, imam hatip liselerinin ülkedeki genel eğitim sisteminin bir parçası olduğunu, Türkiye'de gün geçtikçe halkın yoğun ilgisini ve beğenisini kazandığını belirterek, "İmam-Hatipliler üniversiteye giriş sınavlarından, bilgi yarışmalarına münazaralardan, çeşitli sosyal aktivitelere kadar pek çok alanda başarılarını ispatlamıştır. İmam Hatip lisesinden mezun olanların önemli bir kısmı mesleğe yönelmiştir. Mezun olduktan sonra -lahiyat dışında yüksek tahsil yapanlar, intisap ettikleri her alanda diğer arkadaşları ve meslektaşlarıyla uyum içinde işlerini başarıyla yürütmüşlerdir ve yürütmektedirler. Ülkemizin birlik, beraberlik, asayiş, kalkınma, ahlaki davranış ihtiyaçlarına önemli katkıları vardır. Hal böyleyken, bütün bunlar birer gerçek ve istatistiklerle sabit bulunduğu halde İmam Hatip Liseleri ve liselileri hakkında oluşturulmaya çalışılan yanlış çirkin ve algı ile her daim mücadele edeceğimizi bilinmesini isteriz" dedi.
    İmam hatip liselilerin kötülenmesine izin vermeyeceklerini belirten Altunbaş, “Bizler AK Parti Denizli Gençlik Kolları olarak, imam hatip lisesi mezunları, mensupları ve imam hatip liselerine yürekten bağlı gençler olarak ne imam hatip liselerini ne de imam hatip lisesi mezun ve mensuplarını asla yalnız bırakmayacağız. Kimsenin Türkiye'nin güzide okulları ve mezunlarını kötülemesine ve iftira etmesine asla izin vermeyeceğiz. Yine bilinmesini isteriz ki, imam hatip liselerini seven, çocuklarını bu okullara gönderen, mezunlarının ülke için faydalı olduğuna inanan milyonlar, bu ağır ve çirkin ithamlara asla razı olmayacak ve imkan vermeyeceklerdir" diye konuştu.

    Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow