hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Denizli'de Alzheimer ve Yaşlı Rehabilitasyon Merkezi'nin temeli atıldı

    Denizlide Alzheimer ve Yaşlı Rehabilitasyon Merkezinin temeli atıldı
    expand

    Denizli'de Alzheimer ve Yaşlı Rehabilitasyon Merkezi'nin temeli atıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DENİZLİ'de Pamukkale Belediyesi ve hayırseverlerin destekleriyle yapılacak olan Alzheimer ve Yaşlı Rehabilitasyon Merkezi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

    Pamukkale Belediyesi ile yardımseverlerin katkılarıyla Kervansaray Mahallesi Barbaros Caddesi üzerinde yapılacak olan Yüksel-Turan Abalıoğlu Gündüzlü Alzheimer ve Yaşlı Rehabilitasyon Merkezi için temel atma töreni düzenlendi. Törene Denizli Valisi Ali Fuat Atik, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan ve Abalıoğlu Ailesi üyeleri katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Pamukkale Belediye Başkanı Örki, göreve geldiklerinden bu yana geçen 2.5 yılda ilçeye önemli eserler kazandırdıklarını, sosyal belediyecilik yaparak vatandaşlara ulaştıklarını anlattı.
     
    Alzheimer ve Yaşlı Rehabilitasyon Merkezi'nin kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Örki, "Ömrünün geri kalanını bu hastalıkla geçiren büyüklerimizin mücadelesine katkı vermek istedik. Hayırseverimiz Abalıoğlu Ailesi ile el ele vererek bu önemli projenin temelini atıyor olmaktan dolayı çok mutluyum. 1000 metrekarelik tek katlı bina inşa edeceğiz. Bu projemizin maliyeti yaklaşık 6 milyon TL olacak. Bu bütçenin bir kısmını hayırseverlerimizle, bir kısmını da bu milletin öz ve öz vergilerinden toplanmış helal kazançlarıyla inşallah hayata geçirmiş olacağız. İnşallah önümüzdeki yılın mart-nisan ayı gibi bitirmiş oluruz" diye konuştu.
    Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, tesisin önemli bir proje olduğunu vurgulayıp, "Geride iz, önemli bir eser bırakmak lazım. Bize yakışan da bu.  Bu iz bırakacak bir hizmet olacak" dedi. Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şube Başkanı Hatice Hülya Eryılmaz ise yıllardır hayalini kurdukları merkezin hayata geçirildiğini belirtti.
    Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow