hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Beyoğlu, 1 yıllık çalışmalarını değerlendirdi

    Başkan Beyoğlu, 1 yıllık çalışmalarını değerlendirdi
    expand

    Başkan Beyoğlu, 1 yıllık çalışmalarını değerlendirdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DİYARBAKIR,(DHA)- DİYARBAKIR'ın Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, görevde bulunduğu süre içerisindeki 1 yıllık çalışmalarını değerlendi. 
    16 Nisan 2019 tarihinde başladığı Bağlar Belediye Başkanlığı görevinde ilk yılını geride bırakan Hüseyin Beyoğlu, hizmet bakımından ihmal edilen 400 bin nüfuslu ilçede kısa zamanda halkın gönlünü kazanmayı başardıklarını söyledi. 1 yıllık çalışmalarını değerlendiren Başkan Beyoğlu, "Milletimiz kendisi gibi olanı ve yanında olana gerekli değeri veriyor. Başardığımız en önemli olay seçimden seçime vatandaşı hatırlama gibi yanlış bir anlayışı yıktık. Yüzbinlerce vatandaşımızı ziyaret ederek dertlerini dinledik ve sorunlarına çözüm üretmeye çalıştık. Binlerce ihtiyaç sahibi insanımıza destek sağladık. Çok dua aldık"
    'SİYASET DEĞİL, HİZMET ÜRETMEYİ İLKE EDİNDİK'
    Beyoğlu, elde ettikleri en önemli başarının vatandaşın gönlünü kazanmak olduğunu belirterek, şunları söyledi:
    "Biz yola kararlı ve azimli bir şekilde çıkarak kendi dinamizmimize ve milletimizin ferasetine güvendik. Milletimiz kendisi gibi olanı ve kendisini ihmal etmeyeni bağrına basar. İlk günden itibaren vatandaşlarımızla güçlü bir bağ kurduk. Belediyenin tüm imkanlarını ve kapılarını kendilerine sonuna kadar açtık. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın ifade ettiği üzere belediyeler siyaset yeri değil, hizmet yeridir. Milletimize hizmet ederken asla siyasi ayrım yapmadık ve bundan sonra da aynı anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Milletimizi ayağımıza getirmedik, biz onların ayağına gittik. Bizim anlayışımızda millete efendilik yok, hizmetkar olmak var. Başkan gibi davranmadık, hizmetkar olmaya gayret ettik."
    'ASFALT ÜRETİMİNDE TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDUK'
    Karacadağ eteklerinden çıkan bazalt taşından asfalt üretmeye başladıklarını belirten Beyoğlu, bu durumun bölgede bir ilk olduğunu söyledi. Beyoğlu, "Vatandaşımızın arazilerini bu taşlardan temizleyerek tarıma kazandırdığımız gibi bu iş için kurduğumuz asfalt plent tesisinden ürettiğimiz asfalt ile de hem belediyemizi mali yükten kurtarıyoruz hem de ilçemizi dünyanın en kaliteli ve en uzun ömürlü asfaltına kavuşturuyoruz. İlk etapta yılda 600 bin ton asfalt üreteceğiz ama bu zamanla ihtiyaca ve bize gelen kurumların ve işletmelerin talebine göre artacak. Belediyemiz bu işten inşallah gelir elde ederek bu işin maliyetini sıfırlayıp kâr elde edecek. Karacadağ bazalt taşından sıcak asfalt üreterek bu konuda Türkiye’ye örnek oldu" diye konuştu. 
    Kentsel dönüşüm konusunda Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı’na rapor sunan ilk belediye olduklarını anlatan Beyoğlu, eski yapıların fazla olduğu Bağlar'da büyük bir dönüşüm başlatmayı amaçladıklarını belirterek, şunları söyledi:
    "36 ilden daha büyük olan Bağlar'ımızın çok ciddi sorunları var. Bunların en başında 275 bin nüfuslu alanı oluşturan eski Bağlar dediğimiz yerdeki çarpık ve eski kentleşme örneği geliyor. En büyük hayalimiz ve hedefimiz  Bağlar'da kentsel dönüşümü başlatıp bir yere kadar getirmek. Tabi bu iş 5 yılda bitmez ama biz başlayalım. Bununla beraber devlet politikası haline gelir ve zamanla Bağlar modern bir şehir haline gelir. Göreve geldikten sonra ilk işimiz bu oldu. Çevre Ve Şehircilik Bakanlığımız nezdinde girişimlerimiz, görüşmelerimiz oldu. Bakanlıktan heyetler gelip inceleme yaptı. Son olarak raporumuzu hazırlayıp verdik. Çevre Ve Şehircilik Bakanımız sayın Murat Kurum, Bağlar'da kentsel dönüşüm planı olduğunu bizzat açıkladı."
    'KORONAVİRÜSLE MÜCADELEDE GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALDIK'
    Koronavirüle mücadelede en başarılı belediyeler arasında yer aldıklarını belirten Beyoğlu, ilçenin temizlik ve hijyen hizmetlerine özel önem verdiklerini kaydetti. Beyoğlu, "Koronavirüs salgınından sonra dezenfekte ve hijyene yönelik tedbirlerimizi artırdık. İlçemizdeki tüm kurumları, yaşam alanlarını dezenfekte ettik ve etmeye de devam ediyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow