hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır'da bayram öncesi denetimler sıklaştı

    Diyarbakırda bayram öncesi denetimler sıklaştı
    expand

    Diyarbakır'da bayram öncesi denetimler sıklaştı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DİYARBAKIR,(DHA)- DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi'nce halk sağlığını korumak ve vatandaşların güvenilir gıda ürünlerine ulaşmalarını sağlamak amacıyla Kurban Bayramı öncesi, market, kasap, pastane ve tatlı üreten işyerlerinde denetimlerini sıklaştırdı.
    Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığını korumak ve vatandaşların güvenilir gıda ürünlerine ulaşmalarını sağlamak amacıyla Kurban Bayramı öncesi satışı yüksek olan ürünlere yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Büyükşehir Belediyesi Gıda Kontrol ekipleri, özellikle market, kasap, pastane ve tatlı üreten işyerlerini denetliyor. pastane ile pastane imalathanelerinde denetimlerini yoğunlaştırıyor.
    Rutin bir şekilde sürdürülen denetimlerini Kurban Bayramı nedeniyle sıklaştıran Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gıda Kontrol ekipleri, marketlerde daha çok şekerleme ürünleri ile et ve et ürünlerinin reyonlarında denetimlerini yoğunlaştırıyor. Gıda Kontrol ekipleri, Kurban Bayramı’nda satış popülasyonu fazla olan tatlı ürünlerine de yönelik denetimlerini artırdı. 4 merkez ilçede sıkı bir şekilde denetimleri sürdüren Gıda Kontrol ekipleri, vatandaşları bayram öncesi satışı yüksek olan et ve et ürünleri, şekerleme ile tatlı alımı konusunda uyardı. Bu tür ürünleri bildikleri, güvendikleri yerlerden almalarını ve ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol ederek alışveriş yapmalarını önerdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow