hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır'da 'Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı' yapıldı

    Diyarbakırda Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı yapıldı
    expand

    Diyarbakır'da 'Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı' yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emrah KIZIL-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,(DHA)- DİYARBAKIR'da, '2022 Afet Tatbikat Yılı' kapsamında okullarda, 'Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı' yapıldı.
    Diyarbakır'da 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında, okullarda  'Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı' düzenlendi. Kayapınar ilçesindeki Adnan Menderes Anadolu Lisesi'ndeki tatbikata Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Fuat Güney, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç, kurum müdürleri, öğrenci ve öğretmenler katıldı. AFAD, Kızılay, Polis Arama Kurtarma (PAK), UMKE, itfaiye ve sağlık ekiplerinin de hazır bulunduğu tatbikatta, okul yönetiminin yaptığı anonsun ardından siren sesiyle öğrenci ve öğretmenler kontrollü bir şekilde elleri başlarının üzerinde dışarı çıktı. Bahçede toplanan öğrencilere, öğretmenlerinin yaptığı yoklama sonrası okulda kimsenin kalmadığından emin olundu. İftaiye ekiplerinin kontrollü çıkardıkları yangını söndürmeleri, AFAD ekiplerinin de halat yardımıyla okulun 4'üncü katından sedyeyle yaralı kurtarma tatbikatının ardından, program sona erdi.
    Programda konuşan Vali Münir Karaloğlu, "Türkiye'nin genelinde, toplumun her kesimini içine alacak çok sayıda afet eğitimleri yapıldı. 2022 yılını da yine İçişleri Bakanlığımız, AFAD Başkanlığımız Türkiye genelinde tatbikat yılı olarak ilan etti. 1 yıl boyunca ülkenin genelinde farklı alanlarda afetlerle ilgili tatbikatlar yapılacak. Geçen yıl teorisini öğrendiğimiz konuların pratiğini yapacağız ki, bunlar bir meleke halini alsın, toplum herhangi bir afet anında yapması gereken şeyleri bilsin, öğrensin ve afet anında bunu uygulasın ki, afetlerde can kaybını, mal kaybını minimize edelim. Özellikle can kaybını minimize edelim" dedi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow