hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Su gibi çözüm' kampanyasında 29,5 milyon TL borç yapılandırıldı

    Su gibi çözüm kampanyasında 29,5 milyon TL borç yapılandırıldı
    expand

    'Su gibi çözüm' kampanyasında 29,5 milyon TL borç yapılandırıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DİYARBAKIR,(DHA)- DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, borcunu yapılandırmak isteyen abonelerin, yapılandırmadan faydalanması için başlatılan ve 1 Şubat'ta sona eren 'Su gibi çözüm' kampanyasında 29,5 milyon TL'lik borcun yapılandırıldığını söyledi.
    DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, su faturası borcu olup gecikme faizi biriken ve borcunu yapılandırmak isteyen abonelerin, yapılandırmadan faydalanması için başlatılan ve 1 Şubat’ta sona eren “Su Gibi Çözüm” kampanyası ile ilgili basın açıklaması yaptı. Tutşi, 31 Ağustos 2020 öncesinden su borcu olan vatandaşların borçlarını ödeyebilmeleri için başlattıkları 'Su gibi çözüm' kampanyasının 1 Şubat'ta sona erdiğini ifade ederek, "Tüm abonelere web sitesi, sms yolu, bilboard, afişler, el broşürleri, gazete ve radyo ilanları ile araçlarımızdan sesli anonsları ile sokak aralarında kampanyayı duyurmaya çalıştık. Borcu çok olan abonelerimize teker teker telefon ile ulaştık. Ayrıca adreslerine gidip, bilgilendirme yaparak bu imkandan faydalanmalarını istedik. Kampanya süresince vezne sayımızı iki katına, yapılandırma masa sayımızı üç katına çıkartarak vatandaşlarımızın daha rahat hizmet almaları sağlandı" diye konuştu.
    Kampanya çalışmalarına gece 24.00’e kadar merkez ve 13 ilçede devam ettiklerini dile getiren Tutşi, müracaata gelen hiçbir vatandaşın geri çevrilmeden işlemlerinin gerçekleştirildiğini söyledi. Tutşi, ayrıca bu süreçte ALO 185 çağrı merkezi aracılığıyla 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlara evden çıkmadan yapılandırma hizmeti verdiklerini hatırlatarak, şunları söyledi:
    "Yapılandırma kanunu çıktığında 167 milyon TL alacağımız vardı. Bunun yapılandırma kapsamına giren 102 milyon TL'sinin 29,5 milyon TL'si yapılandırılmış oldu. 90 bin 783 abonemizden yapılandırmadan faydalanan 21 bin 921 abonemiz ile temiz bir sayfa açtık. Teşekkür ediyoruz. Yapılandırmadan faydalanan 21 bin 921 abonemizin 13 bin 5 10 milyon 921 bin 131 TL peşin ödemeden yararlandı. 8 bin 916 abonemiz ise 18 milyon 392 bin 966 TL taksitlendirme imkanından faydalandı. Toplamda 29,5 milyon TL yapılandırıldı. Geriye kalan abonelerin de bir an önce borçlarını kapatmalarını arzu ediyoruz. Onlarla da temiz bir sayfaya başlamak ve Diyarbakır’ımızda yatırımlarımıza hız vermek istiyoruz. DİSKİ kar amacı gütmeyen hizmet odaklı bir kuruluştur. Tüm abonemizle temiz bir sayfa açıp eksik bir şey bırakmak istemiyoruz. Tahsilatlarımızı yapıp, kayıp kaçaklarımızı azaltıp, aldığımız her kuruşu tüm gücümüzle vatandaşlarımıza yatırım hizmeti olarak döndüreceğiz."
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow