hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Edirne'de 'Bağcılık ve Agro Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi' paneli

    Edirnede Bağcılık ve Agro Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi paneli
    expand

    Edirne'de 'Bağcılık ve Agro Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi' paneli

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE'de, geçmişi uzun yıllara dayanan bağcılık ve agro turizmin konu alındığı, 'Edirne'de Bağcılık ve Agro Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi' paneli düzenlendi.

    Edirne'de, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği (ETTDER) ve Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle 'Edirne'de Bağcılık ve Agro Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi' paneli düzenlendi. Edirne Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Dursun Ali Şahin Konferans salonunda düzenlenen panelde, Edirne'de bağcılığın dünü ve bugünü masaya yatırılırken, gelecekte agro turizmin gelişmesi için atılabilecek adımlar konuşuldu. Toplantıya Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu, Edirne Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt, Trakya Tarımsal Araştırma Müdürü Doç. Dr. Adnan Tülek, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Mehmet Ali Kiracı, bağcılık sektöründe deneyimli uzmanlar ile turizmciler katıldı.

    'BAĞCILIĞI ESKİ HALİNE TAŞIMAK İÇİN PROJELER UYGULUYORUZ'

    Panelin açılışında konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt, Trakya'da 2022 TÜİK rakamlarına göre bağcılık faaliyetleriyle elde edilen ürünün 3 bin 150 ton olduğunu ifade edip, bunun yeterli olmadığını söyledi. Bayazıt, "Ben biliyorum ki şu anda aramızda bağcılık yapan yöneticilerimiz var. Eski günleri özlüyorlar yani eski günlere dönmek istiyorlar ki çok yaygın olarak ilimizde bağcılık yapılıyormuş. Bağ alanları mevcutmuş ki işte bunların başında da Uzunköprü geliyor. Biz tabii ki il müdürlüğü olarak bağcılığımızı eski haline taşımak için, üretimimizi yükseltmek için bazı projeler uyguladık, uygulayacağız inşallah. Yine özel idare bütçesinden faydalanacağımız 2.5 milyonluk bir proje bedelimiz var. Şu anda arkadaşlarımız hazırlıyor. Fuarcılık projesi, 100 dekar alanda bunu uygulayacağız inşallah. Şu anda hazırlık aşamasında projemiz. Bittiği zaman üzüm üretimimize büyük katkı sağlayacağına ben düşünüyorum" dedi.

    'HER TARLAYA ÇIKTIĞIMDA BÜYÜLENİYORUM'

    Agro turizmde de Edirne'nin büyük bir potansiyele sahip olduğunun altını çizen Bayazıt,  "Ben inanın araziye her çıktığımda tarım arazilerimiz, doğal güzelliklerimiz beni büyülemekte. Yani inanın bir ressamın elinden çıkmış gibi o tablolar. Sanki bir resimden aşağı kalır bir tarafı yok. Hakikaten insanı büyülüyor. Dönem dönem mevsim mevsim o yeşilin, sarının renk geçişleri ve bu tabii ki vatandaşlarımız arasında da ilgi çekiyor. Ne yapıyorlar insanlar? İşte o kanola tarlalarına gidiyorlar. O sırada çiçek açmış tarlalarda fotoğraf çektiriyorlar. Yani bu potansiyel ne yapılabilir? Değerlendirilebilir, yukarılara taşıyabiliriz" diye konuştu.

    'AGRO TURİZM SÖZÜNÜN İÇİN DOLDURACAĞIZ'

    Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu da, Edirne'de agro turizmin tarlalarda fotoğraf çektirme gibi görünse de ileride daha da içinin doldurulabileceğini dile getirdi. Bacıoğlu, "Şehrimizin Edirne gülü, bağları, çeltiği, ayçiçeği vesaire biz bunları şu anda Agro Turizm sözcüğü adı altında genel bir fotoğraflama olarak, yani fotoğraf çekilmek isteyen turistlere bir potansiyel sunma amacıyla görülse de ileriye dönük olarak tam anlamıyla agro turizmin sözcüğü için dolduracak şekilde etkinliklere bu tip etkinliklerle ulaşacağımızı düşünüyoruz. İlk başta fotoğraf çekileceğiz daha sonra deneyimleme yaparak turizm potansiyelimizi hedef grubumuzu genişleteceğiz diye düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow