hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Edirne'de 'Halk Sağlığı Sokağı' açıldı

    Edirnede Halk Sağlığı Sokağı açıldı
    expand

    Edirne'de 'Halk Sağlığı Sokağı' açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA) - EDİRNE'de Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında aşılama çalışmalarından bulaşıcı hastalıklara, aile hekimliğinden kanser tarama programlarına, obezite danışmanlığından karbon monoksit ölçümüne kadar birçok tanıtım ve etkinliğin birarada bulunduğu Halk Sağlığı Sokağı açıldı.

    Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında Edirne'de tarihi Eski Cami arkasında İlhan Koman Parkı'nda Halk Sağlığı Sokağı açılışı yapıldı. Etkinliğe Edirne Vali Yardımcısı Yusuf Güler, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan ve çok sayıda sağlık personeli katıldı. Etkinlikte ayrıca Kanser Erken Teşhis Merkezi personeline teşekkür belgeleri de törenle takdim edildi. 

    Etkinlikte konuşan Vali Yardımcısı Yusuf Güler, Halk Sağlığı Sokağı'nı ilk kez Edirne'de gördüğünü ifade ederek, "Halk Sağlığı Sokağı hayatımda ilk defa karşılaştığım bir etkinlik. Başta Sağlık Müdürümüz olmak üzere tüm personeline, destek veren paydaş kurumlarımızı tebrik ediyorum. Sağlıkta da artık farklı yapılanmalar içine girdik. Daha önceden çok fazla dikkate alınmayan hususların ne kadar önemli olduğunu gözlemliyoruz. İnsan sağlığını tehdit eden unsurlarla çok ciddi çalışmalar yapmaktayız. Özellikle bilinçlendirme ve farkındalık yaratma bağlamında bu etkinliğin ilimize güzel katkılar sağlayacağını ümit ediyorum" dedi.


    İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan da birinci basamak sağlık hizmetlerinin önemine vurgu yaptı. Kalkan, "3-9 Eylül tarihileri Halk Sağlığı Haftası olarak kutlanıyor. Açılışını yaptığımız haftaya bir dizi etkinlikle devam ediyoruz. Eski Camimizin renk kattığı bu meydanda bugün de halkımızla birlikte halk sokağı uygulamamız var. Halkla birlikte sağlık çalışmasını sürdürme gayreti içindeyiz. Etkinliklerimiz yıl boyunca da devam edecek. Burada amacımız birinci basamak sağlık hizmetlerine dikkat çekmek. Hastane yoğunluğunu birinci basamak hizmetlerimizle azaltabiliriz. Hizmeti halkımızın ayağına götürerek farkındalık oluşturmak amacındayız" diye konuştu. 

    Etkinlikte daha sonra Halk Sağlığı Sokağı'nın açılışı yapıldı ve standlar gezildi. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow